Els Matins, amb el seu actual format,­ arriben al seu final. TV3 ha decidit substituir el programa per dos nous espais diferenciats, amb l’objectiu de donar un aire renovat a la cadena després de 14 anys emetent el mateix programa.

Segons ha pogut saber El Nacional, aquest estiu es posarà d’aquesta manera punt final a l’emissió d’Els Matins, que a l’actualitat combina informació, debat polític i entreteniment, i que s'emet de dilluns a divendres de 8h a 13h20. El format va arribar a TV3 l’any 2004 com a tàctica del llavors director de la cadena, Francesc Escribano, per reformular la franja matinal. Abans, s’havia emès Bon dia Catalunya, que van conduir presentadors com Ramon Pellicer o Jaume Barberà

Ara, dos nous programes ocuparan la graella dels matins de TV3 a partir de setembre. El més matiner tractarà sobre actualitat, i es té previst que el presenti i dirigeixi Lídia Heredia. L’espai posarà el focus en la informació, com de fet ja fa a l’actualitat la mateixa presentadora a la seva secció d’Els Matins. Heredia, que forma part de la cadena pública des de 2000, ha conduït altres espais a més del programa matinal, com ara el Telenotícies, el Banda ampla o Collita pròpia.

els matins 2016    tv3

De la seva banda, el programa que cobrirà la següent franja horària serà un magazín, que dirigirà, segons les fonts consultades, Òscar Nogueira, actual director del programa Joc de cartes a la cadena pública, i que va dirigir 8tv entre l’octubre de 2014 i març de 2016. D’aquest segon espai, que barrejarà entreteniment i “faràndula”, no se’n coneix encara el nom del presentador.

La separació entre tots dos programes arribarà fins a l’escenari: el magazín dirigit per Nogueira s’emetrà des de l’actual plató d’Els Matins, mentre que el programa d’actualitat d’Heredia n’utilitzarà un de diferent, presumiblement des de l’àrea d’informatius.

La notícia arriba després que recentment la cadena pública ha cancel·lat el concurs Tot o Res, així com de moviments a la graella de 8tv, la principal cadena privada de Catalunya.