Josep Cuní i Helena Garcia Melero. Helena Garcia Melero i Josep Cuní. Una de les parelles més estimades, enyorades i ben avingudes de la història de TV3. Inoblidables els bons moments que els dos ens van fer passar quan copresentaven Els Matins ja fa uns quants anys. Els camins professionals de la de Barcelona i el de Tiana es van separar posteriorment, però això no treu que continuïn estimant-se, respectant-se i tenint sempre un bon record l'un de l'altre. Fa un any, es van retrobar radiofònicament el dia que el Cuní deia adeu al seu programa Aquí, Cuní a SER Catalunya i l'Helena, i també la Lídia Heredia, va regalar-li unes sinceres paraules d'agraïment que el van emocionar:

Ara el Cuní és a RNE i l'Helena, com tots saben, és al capdavant de l'exitós Tot es mou els matins i migdies de TV3 de dilluns a divendres. Un programa que paga molt la pena i on de vegades es produeixen situacions i troballes sorprenents que fan al·lucinar els espectadors i la pròpia presentadora. I aquest matí de dilluns ha tornat a passar, amb una convidada molt especial que segur que li porta molts records al bo d'en Josep. Una convidada que pot dir ben alt (si parlés) que ella va ser la causant d'un dels moments més compromesos i inesperats en la vida professional del Cuní, quan presentava Els Matins. Parlem del Tito... 

cuni melero3
Helena Garcia Melero i Josep Cuní / TV3

I qui és el Tito? Una tortuga. Però no una de qualsevol. Una tortuga que fa 15 anys se li va pixar al damunt del presentador, en directe. El programa de la Melero aborda la normativa que l'any que ve les botigues d'animals ja no podran vendre gossos, gats o fures, i quines són "Les mascotes que queden prohibides". Per fer-ho, han anat a una botiga de Cornellà de Llobregat. I allà hi era el Tito, aquest que veuen:

tortugas
La tortuga Tito / TV3
tortuga4
La tortuga Tito / TV3

I aquest que ara veuran també és el Tito, però quinze anys més jove, quan va anar a TV3 i va fer un riu en directe damunt l'americana d'un Josep Cuní que es va quedar sense paraules:

tortuga2
El Tito pixant-se damunt del Josep Cuní, quinze anys abans / TV3
tortuga3
El Tito pixant-se damunt del Josep Cuní, quinze anys abans / TV3

En recordar el moment, la Melero es pixa, i mai més ben dit. I s'hi abona, dient-li a la reportera que "Aparta't! Que s'ha fet molt gran! El Cuní sempre ha tingut reflexos periodístics importants... doncs els físics també":

Un retrobament davant de càmeres que segur que li porta bon record al Josep, igual com la sincera rialla que li ha provocat a l'Helena Garcia Melero... Ben diferent seria si qui hagués tornat davant les càmeres haguessin estat aquells tres votants de Plataforma per Catalunya asseguts davant la Pilar Rahola que van provocar que al Cuní se li inflés el que no sona i immortalitzés aquell "Prou! Prou! Prou!"... En aquest cas, Cuní, sensacional, no va deixar que aquell trio també fes la seva pixadeta deixant anar barbaritats per la boca, callant-los de cop.