Conversa d’alt voltatge entre Matías Prats i Pablo Iglesias aquest diumenge a Antena 3 Noticias. I és que la gestió de la crisi del coronavirus ha fet saltar xispes entre tots dos. Tant que els espectadors els han convertit en trending topic a les xarxes socials, un dels temes més comentats en les últimes hores.

Pablo Iglesias Antena 3

Antena 3

El presentador madrileny ha marcat el to de l’entrevista des d’un bon principi, amb una pregunta contundent pel gran nombre de morts que ha deixat la Covid-19 a Espanya: “Ya estamos saliendo del duro confinamiento. Y lo vamos a hacer con la mayor tasa de víctimas mortales por habitante, prácticamente de todos los países del mundo. ¿Qué ha hecho mal el gobierno del que usted es vicepresidente para arrojar esos datos?”. El líder de Podem ha demanat prudència i ha celebrat que les defuncions i els contagis ja van a la baixa “gracias a la disciplina y el civismo” dels ciutadans. Però també ha fet autocrítica: “El Gobierno no lo ha hecho todo bien. Hemos hecho cosas mal y haremos cosas mal en el futuro porque somos humanos. Y cuando uno hace las cosas mal tiene que disculparse”.

Pablo Iglesias

Antena 3

Prats, a la càrrega una vegada rere l’altra: “Me está reconociendo que no se supo responder en esas semanas cruciales cuando la OMS nos avisó el 30 de enero de que venía una enfermedad muy grave. El 24 de febrero, que nos preparásemos para una pandemia. Hasta el 14 de marzo no se cerraron los colegios. No supimos reaccionar”, ha assenyalat. Acceptació de la culpa per part d’Iglesias: “Si pudiera volver atrás en el tiempo y supiéramos lo que iba a significar esta pandemia, creo que a todos nos hubiera gustado actuar antes”.

Però el periodista encara en tenia més. Per exemple, la gestió que el govern espanyol ha fet de la crisi sanitària a les residències d’ancians. De fet, quan va esclatar la pandèmia va ser el mateix Iglesias qui va agafar el control de les residències. Uns centres on ha acabat morint el 66% de les víctimes del coronavirus: “¿Cómo no se blindaron las residencias?”. Per al número 2 de l’executiu Sánchez, les privatitzacions en són responsables. A en Matías Prats no el convenç.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat