'MasterChef' es troba en un dels seus millors moments malgrat el descens d'audiència amb aquesta temporada desdoblada. Massa concursants no han aconseguit atrapar el públic com en edicions anteriors. No obstant això, els dilluns lideren folgadament amb un bon 15,2% de quota de pantalla i més d'1,5 milions d'espectadors. Els dimarts es manté com a segona opció cada vegada més a prop de 'Supervivientes', que lidera però continua el seu descens.

Shine Iberia ja ha comunicat a TVE que no tornarà a desdoblar el programa a cap de les seves versions, sinó se n'aniran a una altra cadena. 'MasterChef' és organitzat per a una sola emissió setmanal amb tres proves i un expulsat. La productora vol tan sols 16 concursants perquè són més senzills logísticament els enregistraments. Després de les males dades dels primers programes la cadena públic va tenir que retardar de la mateixa manera les dues emissions setmanals perquè augmentés el share, la qual cosa busca qualsevol cadena, així que els espectadors hauran d'aguantar-se amb les hores en què finalitza el format. 'Supervivientes' finalitza més tard, però sembla que no passa res.

Cadena i productora estan molt contentes amb les dades malgrat els canvis i ja es troben en plens enregistraments de l'edició 'Celebrity'. Aquest any han tornat a demostrar la seva capacitat per reunir a un càsting variat i a l'altura que sorprengui una vegada més l'espectador. Entre tots els concursants es troba Jesulín de Ubrique. No és més important que els altres, però sí el que més diners ingressen dels 16 participants. Cobra un total de 30.000 euros. Ha estat el famós amb el caixet més elevat de tots en les vuit edicions.

Julia Janeiro i María José Campanario donaran suport a Jesulín de Ubrique a 'MasterChef'

Es desconeix que succeirà amb Jesulín de Ubrique. A la productora li encantaria mantenir-lo fins al final, ja que és la seva gallina dels ous d'or. No obstant això, això dependrà també d'ell i les seves aptituds culinàries, encara que sempre el podran ajudar com a Luca Dazi, concursant de l'edició d'anònims.

Quan el concurs encara les seves últimes setmanes, 'MasterChef' sempre alegra els concursants amb una visita dels seus familiars i amics. En un programa solen rebre un vídeo o àudio d'una persona de la família, d'altres apareixen com a comensals sorpresa, i posteriorment els dos finalistes reben l'afecte de la seva família.

Si Jesulín de Ubrique arribés a aquests últims programes beneficiaria en gran manera a la seva filla, Julia Janeiro. La filla gran de la seva relació amb María José Campanario no es perdria el seu pare en cuines, tampoc no ho va fer a 'El Desafiament'. Segurament, també l'acompanyaria per donar-li ànims la seva dona. I faltaria una tercera persona. Podria ser el seu fill, que es manté en l'anonimat, o la seva filla gran, fruit de la seva relació amb Andrea Janeiro, que ja ha dit en milers d'ocasions que li agradaria ser una persona totalment anònima, com si els seus pares no fossin els qui són.