Nit de tensió a les cuines de Masterchef. El talent gastronòmic de TVE encara la recta  final d’una edició que ha estat condicionada, programa rere programa, per la gran rivalitat entre tres dels seus concursants. En José María, l’Andy i l’Iván, que es posen la traveta sempre que poden per aconseguir guanyar i ensorrar l’altre. Però la competició entre pretesos mascles alfa sovint ha esquitxat la resta de companys. Sense anar més lluny, la setmana passada van expulsar el nord-americà Michael per culpa seva. I aquesta vegada els que han estat a punt de patir-ne les conseqüències són les persones que demanen menjar a Creu Roja, que era per qui cuinaven a l’entrega d’ahir dilluns.

masterchef ana subhasta

TVE

En José María i l’Ana eren els capitans dels dos equips que havien de preparar un menú per a Creu Roja. Per escollir companys de cuina havien de fer una subhasta, i comprar amb minuts els concursants que treballarien amb ells. A la prova d’exteriors també hi havia Lorenzo Caprile, membre del jurat de Maestros de la costura i voluntari de Creu Roja, que els va advertir que el més important era que el menjar sortís bé, perquè cuinaven per a persones necessitades, i res més que allò. Però l’ànsia de fer la guitza a l’Ana i alçar-se amb la victòria va poder amb en José María. I com que va adonar-se que ella només volia cuinar amb els seus amics, ell va collar-la més i més perquè perdés el màxim de minuts possible a la subhasta. Al final l’Ana en va perdre 55 per cuinar amb l’Alberto i la Luna, i en José María 60 per fer-ho amb l’Andy, l’Iván i la Juana. Poc temps per a preparar els plats, que gairebé no van sortir, i crits d’ira per part de Caprile, que ja els havia avisat: “Sé que este no es mi programa, pero no lo voy a permitir”. Monumental cabreig del dissenyador, que va acabar a crits amb els aspirants: “No voy a permitir que las personas que están esperando esta comida coman a destiempo, ¿me estáis oyendo? Os veo con una pachorra tremenda, ¿pero os dais cuenta de la prueba que estáis haciendo? Vais a dar de comer a gente que a lo mejor no ha comido en una semana. No me vais a dejar mal delante de Cruz Roja. No vais a llegar a tiempo”.

Bronca de Caprile, però també de Jordi Cruz. El xef català va posar-se de part seva i va deixar en evidència els dos capitans amb un discurs duríssim: “Confieso que cuando preparamos esta prueba nos imaginamos unas cocinas llenas de pasión con unos aspirantes motivados sacando su mejor versión, y lo cierto es que no ha sido así. Habéis ido ambos equipos al límite, no llegábais. ¿Y sabes dónde ha estado vuestro error? En la subasta. Está bien competir y disfrutar del juego, pero siempre con cabeza. Habéis desperdiciado minutos que eran de oro. Habéis pecado de imprudentes poniendo en peligro lo más importante, que haya gente sin recurso que se quede hoy sin comer. ¿Entendéis la gravedad de lo que estoy diciendo?”.

Jordi Cruz

GTRES

Però la polèmica pel paperot d’algun dels concursants encara havia de continuar al plató. Després del test anterior, l’equip de l’Ana va passar automàticament a la semifinal i el d’en José María va anar de pet a la prova d’eliminació. Tots excepte ell, que portava el pin d’immunitat. Jugant-se la continuïtat al programa hi havia doncs l’Andy, l’Iván i la Juana. I va ser aquesta última qui va resultar expulsada per fi, després d’haver esquivat totes les proves d’eliminació anteriors. Tot i que l’àvia de l’edició va ser acomiadada, la prova va tenir unes altres dues protagonistes. L’Ana i  la Luna, que s’ho miraven des de dalt i que van ajudar l’Andy fent-li indicacions, malgrat que no estava permès, mentre s’estava jugant el seu lloc al reality. Nova controvèrsia i enèsima esbroncada de Cruz. Aquest cop, amb conseqüències: “Desde abajo se ve injusto porque quizá habéis corregido un error posiblemente fatal, y no ha salido de él sino de vosotras dos. ¿Sabéis lo que va a salir de mí? Uno para ti y otro para ti. Os lo habéis ganado a pulso”, els va etzibar mentre els entregava un parell de davantals negres.

“Vais a empezar la siguiente semana cocinando y vais directas a eliminación, salvo que hagáis muy bien el reto de la primera prueba y ahí me pienso si os libráis o no”. D’acaronar la final amb els dits, a veure com poden quedar-ne fora. Les concursants estaven indignades. Només faltaria que una de les dues fos expulsada el proper dilluns mentre l’Andy passa a la final, en part gràcies a elles. A la pròxima s’ho pensaran dues vegades.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat