Les protestes dels taxistes catalans són carn de connexió televisiva: agressius, cridaners, emprenyats... La Sexta té un programa de vespres amb connexions en directe, el de Mamen Mendizábal. A Más vale tarde van fer callar un tertulià per connectar immediatament amb la Via Laietana on la càmera de la cadena de Planeta enfocava un xofer estès a terra atès per la Guàrdia Urbana. La reportera catalana deia des del lloc narrava els fets: "A un conductor de VTC le ha dado un infarto y los servicios de emergencia intentan reanimarlo porque le está dando un ataque al corazón". L'agressió al vehicle és aquesta:

Al final Más vale tarde rectifica i queda clar que no era un infart sinó un atac d'ansietat per haver rebut un atac trencant-li els vidres del cotxe. La reportera en un primer moment ho atribueix a una "aturada cardíaca" i la presentadora es penedeix dels llargs 70 segons enfocant un infartat a l'asfalt, dubtant si en aquell instant es debat entre la vida i la mort. Mendizábal: "Le hemos dicho a nuestro cámara que no enfoque. No queremos ofrecer esas imágenes en directo".

atac ansietat la 6 taxi

La Sexta (clica la foto per veure el vídeo, el moment 1:56:48)

La xarxa s'atipa ràpid de la hipocresia de dir que no volem ensenyar-ho però hem aturat el programa per ensenyar-ho una estoneta llarga:

mamen mendizabal la 6

La Sexta

Si el director de La Sexta, Antonio G. Ferrreras, parla de Catalunya en termes de "sangre y muertos" no és estrany que Mamen Mendizábal parli de "tensión en las calles de Barcelonatarde con-flic-ti-va" mastegant les síl·labes. Després de confondre ansietat i infart i enfocar-ho en directe, lliçons de periodisme, poques.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat