Dir adeu a qualsevol llegenda del Barça no és fàcil pels culers i més, si han començat la seva carrera professional lluint els colors blaugrana. Tan sols fa uns dies que el Barça Femení anunciava un missatge de comiat d'una de les jugadores de la plantilla més victoriosa del moment: Mariona Caldentey. Després d'una temporada plena de rumors i especulacions, la mallorquina anunciava finalment que deixava el club català, el qual l'havia vist créixer d'ençà que va arribar amb divuit anys. Un missatge que feia caure la llagrimeta a tots els aficionats, els quals s'haurien de conformar a veure-la jugar en un últim repte per l'equip, el Camp3onas Tour a Mèxic. 

Anunciava el seu comiat amb un vídeo emotiu on es dirigia als culers amb les fotografies del seu pas pel club des de ben petita, "Creieu-me quan us dic que ha estat una de les decisions més difícils de la meva vida" però que "és el moment de marxar i d'emprendre nous reptes" Durant el vídeo no sol feia referència a tots els triomfs i èxits professionals, la de Felanitx es ficava de nou al públic a la butxaca fent referència al paper del club en la lluita feminista en el futbol "de tot el que hem viscut, no em quedo només amb els èxits esportius, sinó amb el canvi i l'impacte social que hem aconseguit junts" Tot i la trista notícia, la (encara) blaugrana marxava amb la resta de l'equip fins Méxic, pel seu partit contra el Chivas Femenil. 

Les blaugranes no han decebut i han tornat cap a casa amb la victòria a la butxaca, un trofeu més per la col·lecció i un dels últims de Mariona Caldentey amb l'escut blaugrana. Els rumors apunten que la davantera emprendrà un nou camí professional amb l'Arsenal, per jugar a la Woman's Premier League, però, com bé va dir al seu comunicat, gràcies al seu pare és culer i ho serà sempre. Tots sabem que les paraules se les emporta el vent, i, encara que tot apunta que el motiu principal del comiat de la mallorquina sigui per amor, ha demostrat que portarà l'escut al cor per sempre. Ni més ni menys que amb una polsera feta a mà on es podia llegir el missatge més emotiu: "Sempre Culer" boleta per boleta ha construït la frase que ha fet caure la llagrimeta dels culers "Una puñalada en el costado duele menos" 

Qui sap si la polsera que llueix li ha regalat una aficionada, una amiga o un familiar, ella ha lluït amb orgull un missatge que no ha acabat d'agradar massa a alguns dels culers, els quals assenyalen que es tracta d'un comiat voluntari. Hi ha aficionats que se senten traïts, sobretot amb el rumorejat motiu del seu fitxatge a l'equip britànic. Tot i això, ella l'ha portat amb orgull i més després d'aquesta última victòria a l'altra punta del món. Baixant de l'avió acabada d'aterrar a Barcelona, casa seva i amb un record que es guardarà per sempre.

Mariona Caldentey, sempre culer. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!