'Eufòria', el programa denunciat per Mainat per suposadament ser un plagi d'Operación Triunfo, fou un èxit en la seva anterior edició. Els finalistes van ser en Triquell, la Núria i la Mariona Escoda i aquesta última va resultar la guanyadora. En el seu moment va fer-se moltes entrevistes. Un bon tour que, un any després, completa amb èxit amb una bona entrevista a RAC 1. L'ha entrevistat un altre guanyador, en aquest cas dels premis Ondas, Jordi Basté. Fa goig i cal escoltar-la sencera. Si vols fer-ho, escolta-la aquí, però nosaltres et donem els highlights, els flaixos.

Triquell, Mariona i Núria, a la final d'Eufòria   TV3
Triquell, Mariona i Núria, a la final d'Eufòria TV3

Ara, la Mariona ha tret un nou single que es diu 'Et deixo la mà' i en el que es buida emocionalment. En el videoclip d'aquest nou tema hi apareixen, a més d'ella, una noia i una nena que representen el seu jo de quan era petita. "Tot això té un significat", comença explicant la Mariona desxifrant que amb 'Et deixo la mà', ella vol trencar amb tot allò del passat que no la deixava avançar "no només artísticament, sinó com a persona". Tot això va molt més enllà i la reconversió de la Mariona, que patia de moltes inseguretats, va ser possible gràcies a la seva psicòloga, amb qui va començar a treballar abans de l'esclat d'Eufòria.

Mariona Escoda als estudis de RAC1
Mariona Escoda als estudis de RAC1

La clau: la teràpia

"Abans d'entrar a Eufòria ja feia temps que anava al psicòleg. Jo soc molt analítica i tenia molts patrons interns que havia de canviar. Jo era una persona molt insegura i Eufòria em va ajudar a trencar amb tot això. Em costava molt sociabilitzar, creure en mi mateixa…", ha reflexionat l'artista amb Basté. Unes declaracions que són dignes d'admiració: doncs avui dia encara és difícil reconèixer que vas a teràpia. El cervell és un múscul més a entrenar: igual que vas al gimnàs a posar-te catxes, el psicòleg et pot ajudar a millorar la teva autoestima. Bravo, Mariona!

Adéu Twitter

La guanyadora d'Eufòria, segurament seguint els consells de la seva psicòloga, sabia que si estava molt pendent de les xarxes socials, s'acabaria ensorrant. Les crítiques afecten a qualsevol mortal i més si aquest participa en un concurs tan seguit com 'Eufòria'. Va ser llavors quan Escoda va prendre la decisió de desinstal·lar-se l'aplicació de Twitter del seu telèfon mòbil. "No volia estar cada setmana després de cada gala mirant què es deia de mi. Molta gent em criticaria sense saber el que costava fer cada actuació a l'escenari", revela. De fet, diu que hi va entrar en un parell d'ocasions durant l'emissió del programa i va recordar, llavors, "per què no ho havia de mirar": Una decisió sàvia la de borrar-se Twitter. I és que és ben cert: és una xarxa social que, si no la saps dominar amb cap fred i cor calent -com diria Artur Mas-, et pot venir molt gran.