La guerra per l'audiència torna a deixar Telecinco ferida. El seu màxim rival, Antena 3, ha tornat a pispar-li el liderat de la tarda, en la que 'Sálvame' ha estat el dominador durant molts anys. La tendència va començar a canviar des del passat estiu degut a dos factors: l'esgotament que provoquen els formats de 'La Fábrica de la Tele' i l'aparició d'una telenovel·la turca que fa honor al seu nom: "Tierra amarga". Un culebrot que, efectivament, amarga les tardes a Paolo Vasile, Jorge Javier Vázquez i companyia. Ahir va tornar a passar: un 16'8% per a Atresmedia, lluny de l'espai de safareig més famós de la televisió. Una vegada més, s'encenen les alarmes. Ara bé, sembla que no tots els membres del programa, de la productora i de la cadena amiga estan amoïnats ni tristos. Més aviat tot el contrari: tenen ganes de marxa.

Una cosa és l'esportivitat entre professionals i cadenes, i una altra és ficar el ditet a la nafra de manera pública. És a dir, felicitar a la competència sí, però fes-ho en privat si no vols tocar-li la pera a algú més poderós que tu. Especialment si, com li passa a María Patiño, ets una de les presentadores habituals dels espais de la teva empresa, a banda de col·laborar com a tertuliana VIP. Patiño condueix el 'Socialité', és la substituta de Jorge Javier Vázquez al 'Deluxe' i surt sovint a l'espai de les tardes. I no ho fa gratis, és clar: li paguen religiosa i generosament. Per això, mossegar la mà de l'amo, ni que sigui de passada i jugant, pot passar factura. 

Jorge Javier Vázquez gesto fuera Telecinco

Jorge Javier Vázquez s'empiparà / Telecinco

Les xarxes socials són perilloses. I no només per ser un camp abonat a la crítica més ferotge, a debats passats de voltes, al clima permanent de guerra civil per qualsevol ximpleria. S'ha d'anar amb molta cura, i la María no vigila gaire. Ha protagonitzat diversos episodis que li han causat més d'un enrenou, baralles, discussions... Però no aprèn la lliçó, que és fàcil. Només ha de recordar 3 paraules: "Ves amb compte". És exactament el que no ha fet en clicar "m'agrada" en una publicació d'Atresmedia traient pit per haver vençut Telecinco. No sabem si pensava que ningú s'adonaria de la seva petita traïció, però és el que passa quan o no coneixes bé el funcionament d'una plataforma, o pitjor encara, t'importa tot un rave. Sigui com sigui, aquí tenim la mostra que garanteix que a la María li agrada que Antena 3 guanyi la partida als seus companys de feina i a la seva empresa. Quina gràcia.

María Patiño like Antena 3 Twitter

A María Patiño li agrada perdre contra Antena 3 / Twitter

María Patiño Socialité Telecinco

María Patiño fent de les seves a 'Socialité' / Telecinco

No és la primera vegada que Patiño està involucrada en aquesta mena d'interacció amb el gran rival. Fa relativament poc el seu programa va entrar al drap de la provocació d'Antena 3, que se'n fotia d'haver guanyat a 'Socialité' amb reposicions del concurs 'La Ruleta de la Fortuna'. No era Patiño en persona, però els seus replicaven a les mofes de Jorge Fernández. La cosa va acabar amb tots dos protagonistes esborrant la picabaralla, una mena de pau sobtada que feia pudor a toc des de les altures. Aquesta situació és diferent, però fins i tot és més greu.

tuit Jorge Fernández contra Telecinco

tuit borrado Socialité contra Jorge Fernández

La picabaralla entre Jorge Fernández i 'Socialité' / Twitter

O la María busca sortir de Telecinco i tornar a Antena 3, la seva casa durant molts anys, o s'ha llevat tan juganera com inconscient. 'Torres más altas han caído' per ximpleries més irrellevants. Veurem com acaba la cosa.