La imatge que veuen correspon a l'excel·lent periodista de TV3 María Garrido. Una imatge d'ella al balcó de casa seva. Una imatge, però, que no pot repetir tant com voldria, especialment els darrers dies, si no vol tenir el risc de desmaiar-se pel que sent quan obre els porticons del menjador. Però anem a pams. Recentment, la que fins ara havia estat periodista esportiva de La Sexta fitxava per Televisió de Catalunya, una cadena on porta dies cobrint la informació del Girona i on està emocionada des que va entrar a formar-hi part. No és nova a TV3, ja porta un temps fent col·laboracions al programa Vaques sagrades, aportant les seves pertinents preguntes a les entrevistes que fan Pere Escobar, Quique Guash i Lluís Canut. Exjugadora del Barça femení, va coincidir en categories inferiors amb la gran Aitana Bonmatí, però ara, Garrido, que també té la carrera de dret, es troba en un moment professional molt feliç fent el que més li agrada i en català.

Però el bon moment a la feina contrasta amb el suplici a nivell personal que ha de passar gairebé cada dia, ella i moltíssimes persones més de Barcelona, especialment els darrers temps. La María viu a Barcelona. Per sota de la Plaça Catalunya. Una zona de la ciutat que, més enllà d'estar plena de turistes aquestes dates, ho està d'una altra cosa molt més desagradable: males olors, brossa i pixums.

Una Barcelona amb olor de pixum

No és que la resta de la capital catalana llueixi molt millor aspecte de la Plaça Catalunya en amunt, però sí és cert que en segons quins barris més pròxims al mar, com se t'acudeixi anar pels carrers amb xancles, probablement vagis notant la desagradabilíssima sensació d'anar-te esquitxant amb substàncies que millor no saber què són, i amb risc d'agafar la triquinosi com a mínim. La gran quantitat de brutícia que hi ha escampada per molts carrers és directament lamentable. Ho és durant tot l'any, però en èpoques d'altes temperatures i onada de calor, és encara més indignant. I la Maria ha dit que ja n'hi ha prou.

292017806 1099031074290643 3619529443798770702 n (1)
Maria Garrido / @mariasgarrido

 

184056221 467609944349528 4051510087630759833 n
Ada Colau / @adacolau

Missatge contundent dirigit a l'Ajuntament d'Ada Colau perquè d'una punyetera vegada faci el que ha de fer i tingui la ciutat amb uns mínims de neteja. Explica la periodista de TV3 que "els barris x sota de plaça Catalunya (i en general tota la ciutat, segons amics i coneguts) fan una pudor insuportable a basura i pixats". Garrido esclata perquè amb els pixats i el tuf que se't posa dins el cervell, "No es pot viure així, els veïns no podem ni obrir les finestres amb la calor que fa..estaria bé fer neteja profunda". Ella mateixa, veient com ahir van caure unes gotes a Barcelona i a d'altres zones del país, tirava d'ironia preveient la poca capacitat de reacció del consistori davant el seu prec:

D'altres veïns, igual de farts, tampoc s'han mossegat la llengua: