Josep Cuní és un dels presentadors catalans més estimats. El periodista de Tiana ha estat a tot arreu, com només algú amb la seva experiència i trajectòria podria assolir. Ha passejat el seu talent per infinitat d'emissores i cadenes. Ara els seus fans el poden seguir, des de fa ja unes temporades, a la Cadena SER, amb Aquí, Cuní, cada dia de dilluns a divendres, però, evidentment, dins el seu currículum també hi ha, només faltaria, un exitós pas per TV3.

Va ser l'abril del 2004 quan va començar a fer-se càrrec d'Els Matins, programa que seria un dels pals de paller del canal català durant set temporades, consolidant-se any rera any com l'oferta preferida pels espectadors des de primera hora fins al migdia.

cuni matins

Josep Cuní, quan presentava 'Els Matins' al costat d'Helena Garcia Melero / TV3

cuni ser

Josep Cuní, en l'actualitat, a 'Aquí, Cuní' / Cadena SER

Carles Francino és company d'emissora de Cuní. El de Reus dirigeix i presenta cada tarda La Ventana, en aquest cas, per a tota Espanya. La seva carrera també l'ha dut a formar part de nombroses graelles. Actualment, pel que fa a TV3, el veiem de tant en tant col·laborant amb el Planta baixa de Ricard Ustrell, però els espectadors de Catalunya encara recorden el seu pas pels informatius d'aquesta casa.

Corria l'any 1994 quan va ser contractat per presentar el Telenotícies Vespre, aconseguint unes audiències espectaculars, sent l'informatiu més seguit, i rebent el reconeixement de públic i crítica. Després de la seva bona tasca, compaginant-la amb la de subdirector d'informatius de la cadena autonòmica, va marxar a la ràdio.

francino tv3

Carles Francino i Helena Garcia Melero, presentant el 'Telenotícies Vespre' / TV3

francino ser

Carles Francino, en l'actualitat, al capdavant de 'La Ventana' / Cadena SER

Tal i com es veu en les fotos d'arxiu, Cuní i Francino han tingut com a companya de programa, en diferents etapes, la gran Helena Garcia Melero. Però no és l'únic que tenen en comú del seu pas per TV3.

També han participat, quan ha tocat, en la cita televisiva i sobretot, solidària, per excel·lència a Televisió de Catalunya: La Marató. El programa més esperat, el que any rera any demostra que els catalans, quan tenen un objectiu comú, són imparables, el que proporciona esperança, diners i emocions amb les donacions dels espectadors per les investigacions sobre diferents malalties.

cuni marato 2009

Josep Cuní, presentant 'La Marató' del 2009 / TV3

Francino hi ha participat, quan estava a TV3, però no l'ha presentat. Cuní sí. Amb Quim Masferrer, Mònica Terribas i Jordi Basté el 2019 i en solitari deu anys abans, en el programa dedicat a les malalties minoritàries. Enguany, 19 de desembre del 2021, el programa arriba a la seva 30ena edició. 30 Maratons televisives amb una bona causa que aquest any, se celebraran por todo lo alto.

L'edició d'aquest any estarà dedicada a la salut mental, i aprofitant la cita rodona, TV3 ha decidit que fos una Marató inoblidable i molt especial. Per què? Perquè serà un programa més coral que mai, tant en la posada en escena com en els noms dels protagonistes i col·laboradors.

marato 2021

La cadena acaba d'anunciar que aquesta vegada TV3 comptarà amb la participació d'algunes de les cares més emblemàtiques de la cadena i de la història del programa perquè acompanyin l'espectador des de les diferents seus pel territori, a les seus telefòniques, en diferents gravacions i com sempre, al plató.

Que La Marató arriba als 30 anys? Doncs hi haurà ni més ni menys que 30 presentadors al capdavant. Així, els espectadors de TV3 tornaran a veure a la cadena Josep Cuní o Carles Francino, però no seran els únics.

Cares molt conegudes i històrics de la casa compaginaran la tasca de presentar el programa més especial de l'any. La llista és de traca: Lídia Heredia, Raquel Sans, Laura Rosel, Núria Solé, Roger de Gràcia, Gemma Nierga, Ramon Gener, Xavi Coral, Espartac Peran, Ariadna Oltra, Òscar Dalmau, Jordi Basté, Mònica Terribas, Toni Cruanyes, Ana Boadas, Helena Garcia Melero, Albert Om, Antoni Bassas, Ramon Pellicer, Quim Masferrer i molts més. Molts d'ells, fent tàndem, com quan van presentar la seva edició.

marato 2021 xifra

La Marató 2020 / TV3

Segur que serà un programa commovedor i ben emotiu. Per les històries que s'hi explicaran, però també per tornar a veure parelles i presentadors que ens van emocionar anys enrere.

Entre tots ajudaran a parlar obertament de salut mental, a sensibilitzar sobre la necessitat de fer recerca i de demanar ajuda a temps, a escoltar les vivències dels testimonis en primera persona i a divulgar sobre la duresa de conviure amb un d'aquests trastorns.

Ja ho saben, i ja poden marcar-ho en vermell a l'agenda. El proper 19 de desembre tenen una cita ineludible.