Després que la sang li bullís (i aguantar estoicament) escoltant les bajanades d'Ignacio Garriga de Vox, aquest matí Lídia Heredia ha anat a l'altre extrem: el fred glacial. A Els Matins han abordat l'amenaça global de l'escalfament a Sibèria. Per fer-ho, han comptat a plató amb l'investigador de la Universitat Autònoma, Marc Oliva, que ha explicat quines conseqüències nefastes té l'escalfament global en aquesta zona del planeta.

els matins siberia

Lídia Heredia, 'Els Matins' (TV3)

A banda de l'expert, a TV3 han tingut la genial idea (o l'ha tingut l'excel·lent corresponsal que tenen a Rússia), d'enviar en Manel Alías a la zona més freda de Sibèria. El periodista ha explicat en primera persona com es viu a -54ºC, en el poble habitat més fred del planeta.

manel alias 2

Manel Alías (TV3)

Alías, de Berga, està acostumat a la fresca que fa al Berguedà en segons quines èpoques de l'any, però res comparable al que s'ha trobat a Oymyakon, a l'est de Sibèria oriental. Un lloc gèlid amb temperatures extremes i amb el terra permanentment glaçat.

oymyakon

oymyakon2

oymyakon3

Oymyakon, el poble habitat més fred del planeta, a Sibèria

Allà, Alías ha començat una sèrie d'històries del fred extrem que és impagable. Uns vídeos meravellosos, didàctics i il·lustratius on se'l veu estenent la bugada i demostrant avantatges i inconvenients: et queda la roba seca a l'instant..., però queda dura com una pedra:

Aquest dijous hem pogut seguir gaudint dels minireportatges del corresponsal, i els espectadors s'han quedat glaçats, i mai més ben dit, en veure sortir Alías amb un plàtan i comprovar què ha fet amb ell... De tot, menys menjar-se'l:

Espectacular. Com ell diu, sorneguer, "'Bricoheroes, Peyu, aquí us espero". I nosaltres el que esperem amb candeletes és una nova remesa de vídeos a 54º negatius.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat