Una de les apostes low cost que millor li ha sortit a Vasile en els darrers anys de Mediaset ha estat Cazamariposas. El programa del cor presentat per dos catalans, Núria Marín i Nando Escribano. Però l'habitual cara amable d'Escribano, amb un somriure permanent que els espectadors li veuen davant les càmeres es transforma en gestos de dolor i angoixa quan els focus s'apaguen. Perquè segons informa el portal Jaleos, Escribano pateix una malaltia que provoca que algunes nits siguin un infern: la paràlisi de la son.

nando escribano3

@nandoescribano

Ell mateix va informar els espectadors del programa en reconéixer públicament el que li passava, aprofundint després en les xarxes socials. Què comporta la seva malaltia?: "Igual os da un poco de yuyu pero básicamente es que tu mente está despierta. A veces puedes abrir los ojos pero no puedes mover el cuerpo, no puedes hablar, no puedes gritar, no puedes mover ni un dedo". Terrible sensació. L'única part positiva és que ho pateix molt de tant en tant: "Afortunadamente, me pasa pocas a veces al año". Aquest trastorn és la conseqüència de descoordinació entre el cervell i el cos, i els estudis indiquen que afecta una de cada mil persones.

nando escribano2

@nandoescribano

Poques vegades, però quan arriba, de vegades també ve acompanyada de visions: "Yo solo tuve una de adolescente y otra hace un par de años". Les nits pel presentador de Barcelona no són tot el plàcides que ell voldria. I no només per la paràlisi, tal i com recorda el citat mitjà. Recurrents també són els malsons on Escribano veu els seus pares, dues persones que malauradament van morir en un curt espai de temps, dos anys, per culpa d'un càncer: "En la mayoría de las veces sueño mucho con mis padres, pero es normal". Afortunadament, els dies són més plàcids, ja que a un bon moment professional, cal afegir-hi la felicitat que té al costat de la seva nova parella, Jorge Caballero.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat