El 23 de febrer d'aquest 2019 es va produir a la política del país un moviment del que no s'ha parlat prou. Aquell dia, les vides de molts catalans van canviar. També les de molts espanyols, especialment els que viuen a Madrid. No té res a veure amb cap cop d'Estat tejerista ni res per l'estil, tot i la coincidència de dates. Perquè aquell dia, Inés Arrimadas García va decidir fer el salt i deixar la Catalunya on segons ella no pot anar pels carrers, abandonar el Parlament i totes les seves fotos impreses i marxar cap a Madrid: "Empiezo una nueva etapa en el Congreso de los Diputados representando a todos los españoles”.

arrimadas

@inesarrimadas

La número 2 de Rivera va decidir fer un pas més i representar el partit taronja des de la capital. I a la capital ja han començat a veure-li el llautó. La khaalessi, madre de dragones, azote del independentismo y montapollos oficial de los siete reinos, però, no per anar a Madrid ha deixat d'utilitzar les seves particulars i tavernàries maneres a l'hora de fer-se la víctima i dir-li al món que dolenta que és la gent i què malament es porten amb ella. La profesora me tiene manía..., probablement seria una excusa recurrent d'Arrimadas a l'escola. Ara, transformada en todos los que piensan diferente a mí me tienen manía... y son fascistas. El seu to habitual quan anava per Catalunya, visitant el poble de Puigdemont, anant a Vic, Torroella, a Waterloo, etcètera, etcètera, ara l'està deixant anar a Madrid.

Ciudadanos Orgullo Madrid - EFE

Efe

Aquest dissabte, manifestació multitudinària a Madrid. Orgull Gai per defensar els drets i llibertats del col·lectiu LGTBI. Un col·lectiu menystingut, humiliat i repudiat per Vox, amiguis de Cs, sense anar més lluny, a Madrid. I els assistents van escridassar Arrimadas i el seu partit. "Hipòcrites", "no teniu vergonya", o "fora Ciutadans". I Arrimadas i els seus, cap a casa. Ella, evidentment, va muntar un dels seus sidrals. Unes paraules que no han passat desapercebudes. El més lapidari? Josep Mª Mainat, que ha escrit un tuit adreçat als madrilenys. Una advertència sublim i contundent: els 'regals' s'han d'acceptar i no es poden tornar... Se siente:

Fa dos dies, Arrimadas reia molt quan Girauta li parlava en català a la seva torradora... Potser a aquest pas, la torradora de Girauta és l'única que voldrà parlar amb Arrimadas.