De tant en tant, Miquel Iceta regala una de les seves icetades marca de la casa. El primer secretari del PSC, fent del trilerisme un art, ha tornat a fer un brindis al sol manifestant, sense cap bri de rubor, que "El PSC es va crear perquè la gent no hagués de triar entre ser catalana i espanyola". 

Miquel Iceta EFE

Miquel Iceta (Efe)

El més trist (o perillós), és que Iceta sembla creure's el que diu. Li han plogut crítiques per totes bandes. Alguns, com Antonio Baños, no estan per mitges tintes i li han dedicat una cleca per emmarcar: "No has de triar: ets espanyol. I qui vulgui fer una tria diferent: Guardia Civil". D'altres han anat un pas més enllà per deixar el socialista a l'alçada del betum, dient-li a la cara que falta a la veritat. I l'argument que hi aporten és incontestable. Per exemple, Josep Mª Mainat o Jordi Barbeta, que li recorden que ells hi eren en aquelles beceroles:

Mainat sap de què parla. El productor televisiu va participar en la fundació del PSC a través del que es coneixia com Convergència Socialista, i en els seus inicis, va voler col·laborar-hi perquè un partit socialista a Catalunya fos fort i catalanista.

josep m mainat TV3

Josep Mª Mainat (TV3)

Però Iceta, una vegada més, demostra tenir molt poca memòria... O molt poca vergonya, que vindria a ser el mateix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat