Masterchef és una de les apostes més fortes de TVE. El concurs culinari enganxa, i cada edició aconsegueix encara més audiència que l’anterior. Tenint aquest context en ment, la cadena va decidir apostar per un format similar en un nou projecte: un reality amb la costura com a tema principal.

Canviant els fogons per les agulles i els fils, Maestros de la costura es presentava com una innovació. Un concurs en el qual els participants lluiten per dissenyar les millors peces de roba. Proves de transformacions, confecció i creació de patrons. La idea semblava potent per ser diferent de tot el que s’havia fet fins ara, i la mestra de cerimònies no podia ser una altra que Raquel Sánchez Silva.

maestros de la costura 5 tve

La presentadora va engegar aquesta primera temporada amb força, ben somrient tota l’estona i animant els concursants. Tot, sense parar de canviar-se de vestit per fer promoció de dissenys espanyols. Una estrena amb nota que va quedar en un segon pla per culpa del jurat i les nefastes creacions dels participants, que són més personatge que bons costurers. 

Tot començava amb Lorenzo Caprile advertint-los que els demanaria uns bons acabats a les peces. El dissenyador de la Casa Reial, a qui la reina Letícia no pot ni veure, va autoanomenar-se “el més dur dels tres membres”, i vaja si ho va ser. Palomo Spain i María Escoté completen el trio de jutges, però és el madrileny qui va endur-se totes les crítiques. Crits, contestacions i prepotència: va interpretar el paper de dolent i va deixar anar uns quants comentaris cruels per emmarcar.

lorenzo caprile  tve

El format seguirà un de semblant al de Masterchef. La primera prova els proposa un repte, que en aquest primer programa va consistir en la confecció d’un vestit que recordés a l’estil de Scarlett O’Hara de Lo que el viento se llevó. Tot, fent-lo a partir de la tela d’una cortina.

Dues hores van tenir per aconseguir-ho, però no van començar massa bé. Els nervis van jugar-los una mala passada, i un dels concursants va sagnar quan només feia deu minuts que cosia. El temps no els va ser suficient, i van presentar uns vestits inacabats, amb els patrons mal fets i uns dissenys no massa macos, precisament.

Els concursants van quedar en evidència, especialment per culpa d’unes cremalleres que semblaven endimoniades. Gairebé cap d’ells va ser capaç de posar-ne una, quan és una de les tècniques més bàsiques de la costura. A més a més, dos dels participants no van poder ni presentar un disseny, desbordats.

maestros de la costura 3 tve

I d’aquesta prova desastrosa, a la d’equips. Antonio va ser escollit com el millor dissenyador a la primera, tenint privilegi i podent seleccionar quins companys volia al seu costat. En aquesta altra van haver de confeccionar una rèplica d’un abric de nit de Pertegaz. Acabant sent un total desastre, amb falta d’organització i manca d’experiència cosint. Tant de caos va haver-hi, que van acabar sense escollir cap guanyador.

Així doncs, tots van haver d’enfrontar-se a la prova d’eliminació. 90 minuts en els quals havien de dibuixar i crear una peca nova completament nova a partir d’una dessuadora. Un repte pensat perquè demostressin una creativitat que no van lluir... Només Alicia i Vicente van captivar el jurat, però la resta no va aprofitar l’oportunitat.

I finalment, va arribar la decisió final. Shaoran va ser un dels concursants que no va poder presentar res a la primera prova, destacant-se com un dels més dèbils, i va acabar sent ell el primer expulsat. 

maestros de la costura 4 tve

Els teleespectadors catalans van estar ben atents, aconseguint un més que bo 13,2% de share. Però és que a Espanya va arribar al 17%, liderant la nit i donant la sorpresa en superar Got Talent. Hauran aconseguit enganxar l'audiència?