Només els metges poden prescriure medicaments. Això vol dir receptar-los, i també fer el seguiment de les dosis que els pacients han de prendre durant un tractament. Però Lucía Etxebarria passa olímpicament d’aquesta màxima, i ha decidit que pot fer recomanacions farmacològiques a través de Twitter. La xarxa social de l’ocellet blau bull, després que l’escriptora valenciana hagi contestat a una noia que preguntava què passa si un dia s’ha oblidat de prendre’s la medicació.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Lucía Etxebarria (@lucia_etxebarria_) el

“Depende de la medicación. Envíame un mensaje diciendo qué tomas y te digo si es seguro tomar una segunda dosis o no”, escriu en resposta al dubte de la noia. Etxebarria té les carreres de Filologia i Periodisme, afirma a la biografia de la seva pròpia pàgina web. Ni Medicina ni Farmàcia, tot i que en la seva època d’estudiant va cursar una assignatura de Farmacologia. “Tuve un 6,8 y solo aprobamos el 30% de los presentados”, es justifica. La seva interlocutora pren Lyrica i Escitalopram, que serveixen per tractar afeccions com la depressió o l’angoixa. Sempre amb recepta, és clar. La novel·lista reacciona: “Te respondo por mensaje privado”. Entre els que llegeixen els tuits de la mediàtica, diversos metges i infermers alarmats amb la seva faceta de falsa especialista a la xarxa:

Enmig d’un mar de crítiques, Lucía Etxebarria reacciona lluint “pelazo”. Millor limitar-se als consells capil·lars que no pas a les recomanacions sobre medicaments sense un títol que avali que en té la menor idea.