Lluís Marco té 72 anys i és un dels millors actors del país. Va anar dijous de convidat Al cotxe de TV3 i va fer un bon 7,9% d'audiència. El que no se sabia és que la seva vocació juvenil no era ser actor. Va acabar-hi perquè es va arruïnar. "Em vaig arruïnar als 33 anys, tenia una fàbrica d'embotits a Badalona, ho vam anar fent gros i ho vaig veure com una obra de teatre, vam estirar més el braç que la màniga. No era lo meu. No vull fer a ningú responsable de la meva ruïna. Gràcies a  això vaig ser actor. Vaig començar fent doblatge, teatre i sèries". Ara a la seva edat segueix treballant: "Si el físic et respecta pots fer el mateix. Tècnicament estic jubilat. Cada cop que haig de fer una cosa l'Estat deixa de pagar-me la pensió. No vull deixar de fer d'actor. Soc vell i puc triar quins projectes fer. No tinc necessitat de treballar per diners. Ho faig per plaer, per sentir-me útil. I perquè estimo la meva professió. La relació amb la platea és orgàsmica, com deia Mastroniani. Espero seguir fins els 80, o fins que em mori. No em sabria greu morir dalt de l'escenari. No penso en la mort ni que això s'acaba. La vida és una obra de teatre i estic al segon acte".

AlCotxe127 LluísMarco 1

Lluís Marco, TV3

Com és habitual Al cotxe parlen molt de vida personal: "Tinc dos fills, i la meva dona la Neus, que fa 50 anys que ens acompanyem. Vam estar una temporadeta separats i ara li dic que la deixaré sola 5 anys, que em moriré abans. El secret de durar tant és dialogar molt, entendre que la convivència és molt difícil. Aquesta etapa final és una meravella, una orquestra simfònica de bones intencions". Els famosos són els seus fills.

AlCotxe127 LluísMarco 2

Lluís Marco TV3

Lluís Marco té dos fills i els dos són artistes, una de la interpretació i l'altre de l'esport. Marta Marco és una actriu de 46 anys molt coneguda per sèries de TV com Nissaga, l'herència, Setze dobles, Psico Express o Merlí de TV3. També ha fet molt de teatre. És fabulosa, ho porta a la sang. L'altre fill és Carles Marco, de 47 anys, exjugador de bàsket entre altres equips de La Penya. La família són tots de Badalona.

Lluís Marco és un dels més valents actors de Catalunya, no es calla res al seu imprescindible twitter: "Soc clarament independentista i defenso la Cultura i el català. Soc independentista de fa poc perquè m'he cansat d'Espanya, perquè no té remei, Espanya no canviarà, em sap molt de greu. La meva mare de 94 anys és murciana i el meu pare era alacantí i jo m'estimo molt algunes coses d'Espanya, però no el seu govern, el seu Estat, la seva impietat amb el poble català no la suporto. Al ser independentista apetxugo que els meus col·legues espanyols es puguin enfadar i els emprenya que vagi a fer sèries allà. Ara ja fa molt de temps que no hi vaig. A Hospital Central de Telecinco vaig estar 8 anys a Madrid". Diu el que vol perquè ja ho té tot pagat i no té por a represàlies. Imprescindible Marco.