El passat de la reina Letícia té un escenari protagonista: el plató dels informatius de TVE. Molts la van conèixer com a periodista, abans que la seva vida canviés radicalment en enamorar el rei Felip. Des que entrés a formar part de la Casa Reial, molts excompanys han estat preguntats per la relació que mantenien amb ella. Era simpàtica? Bona companya?

L'últim en parlar sobre ella ha estat el periodista esportiu Jesús Álvarez. Durant 30 anys ha treballat en la secció d'esports de l'informatiu de la cadena pública, però els canvis directius han comportat el final de la seva participació. 

jesus alvarez  tve

TVE

Això no ha impedit, per això, que el preguntessin durant els premis IRIS de televisió sobre què opina de la Reina. Com era com a comunicadora? "Era una periodista de raça, molt inquieta. Li agradava estar en els llocs en els quals hi havia notícia i expressar-ho a la seva manera. Se la veia amb ganes d'explicar les coses que veia, que és el que ens agrada als periodistes". 

"En un principi, quan em va tocar fer un telediari amb ella, em deia: "Si us plau, dona'm una indicació sobre com donar-te pas, que ja saps que no domino molt l'esport". Jo li donava alguna indicació i li escrivia les entradetes o els textos, però va arribar un moment en el qual em va dir que no feia falta perquè ja ho havia agafat", explica.

I ara, segueixen parlant? Com ha canviat la seva relació? "Ara quan la veig no em surt dir-li Majestat o reina Letícia. Em surt dir-li Leti, que és com li he dit tota la vida. Ara procuro moderar-me i no dir-li res".

reina leticia i jesus alvarez  GTRES

GTRES

Està en contra de l'opinió generalitzada que diu que Letícia és una dona freda. De fet, assegura que pot tenir proximitat amb ella tot i el protocol: "Procuro no fer-ho en públic, però quan no està mirant ningú, li pregunto com li va. M'agradava com a periodista, i com a Reina, l'he seguit menys. Però el que veig que fa, veig que no ho fa malament".

Mantindrà una bona relació amb els seus excompanys? Els comentarà els problemes de viure a Palau?