L'esperat retorn de Laura Rosel a TV3 després de ser acomiadada del FAQS se salda amb un gust agredolç: solvència i desimboltura a un plató espectacular però un contingut allunyat dels estàndards de l'entreteniment. La nit temàtica de les dones aconsegueix un 12,9% pel documental del Sense Ficció De què es queixen les dones i  un correcte 9,8% pel debat conduït per Rosel: I ara què. Es va envoltar de bons noms de la cadena, com Xavi Rusiñol o Paulí Sobirà, però l'anàlisi del feminisme no enganxava tantes hores. La corva d'audiència entre les 21:50 i la 1:15 és netament descendent. Bona TV pública però l'audiència volia evasió: la desfeta del Madrid en TV de pagament va fer més espectadors (270 mil el Madrid-Ajax vs. els 157 mil de Rosel).

rosel nit tematica tv3

TV3

TV3 va seguir líder destacada de dimarts, tot i permetre's una nit que no buscava l'audiència. A la mateixa hora triomfava Telecinco, amb GH Dúo mostrant dues dones insultant-se. Ylenia cridava a María Jesús: "¡No vales nada, pringada!". Això va ser el més vist de la nit a Catalunya amb un espectacular 18%. Rosel a la seva, entrevistant catedràtics, filòsofes i experts. L'equip era conscient que feia un servei públic i se'n va sortir bé. A Rosel se la veia més còmode que en les habituals baralles al FAQS. Ni samarretes polèmiques, ni gent del públic insultant convidats, ni traducció simultània a castellanoparlants, ni col·laboradors incomodant expresidents de Catalunya. Tot en ordre, fa molt per ella però va semblar poc per als espectadors que volen canya. TV3 ha educat el paladar dels seus espectadors al circ del FAQS, amb 3 pistes, domadors i feres. I la nit temàtica va ser més TV3 que El Terrat: plàcida.

A l'espera que les patums de la crítica televisiva es pronunciïn, twitter es va omplir de lloes a la presentadora: 

rosel cruanyes tv3

TV3

Toni Cruanyes li va donar pas a Laura Rosel amb escalf: "Gràcies Laura i encantats de tenir-te aquesta nit". ¿Tornarà a sortir Rosel a TV3? Copresentarà amb Cruanyes el TN? Ella ha confessat que només té contracte per una nit i ja ha complert. La pregunta I ara què se la farà Rosel a Vicent Sanchis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat