Aquest dimarts Laura Rosel es va avançar a donar una notícia que genera moltes dosis d'indignació i grans quantitats de ràbia i impotència a molts catalans. Sembla mentida, però en ple any 2021 els catalans encara hem de patir reaccions abjectes per part dels cossos de seguretat per parlar la nostra llengua.

laura rosel portada

Laura Rosel / Instagram

La periodista i directora d'El matí de Catalunya Ràdio ha posat l'accent en el no respecte per part de les citades forces de seguretat sobre els drets lingüístics a Catalunya. Rosel parla, com a mínim, d'una quinzena de casos en els darrers 18 mesos, segons un informe de la Plataforma per la llengua. "Menysteniment, desinterès absolut i amenaces per part dels agents".

tuit cat radio

Foto: ccma.cat

Tot seguit, els companys de Rosel enumeren les situacions vergonyosos que s'han produït en aquest temps per part de la Policia cap a persones que feien servir el català. Alguns exemples:

-Manresa: agents de la Guàrdia Civil retenen un home 45 minuts durant el confinament perquè els parla en català, amb l'habitual habla en castellano que estamos en España".

-La Junquera: la Policia espanyola intenta forçar un home que parli en castellà en un control i quan no ho fa, li dediquen comentaris despectius i el retenen. "Més tard, no li tramiten la denúncia perquè parla en català".

-Solsona: guàrdies civils amenacen un home que és al jardí de casa seva amb la família durant l'estat d'alarma.  "Li exigeixen que parli en castellà i li diuen que el trobaran i el detindran".

-Sabadell: un agent de la Policia espanyola fa fora una dona de la comissaria per la força "perquè parla en català". I així fins a 15. I les que falten...

Laura Rosel

Laura Rosel / Catalunya Ràdio

"La legalitat espanyola garanteix el dret a ser atès en català", recorda Rosel... Paper mullat, pel que sembla. Una notícia que no per intuïda, deixa d'indignar quan es constata. Evidentment, els hiperventiladets patriòtics de la rojigualda han saltat en zero coma. Una reacció furibunda i intolerable deixant la periodista catalana de "cebolla llorona" i coses per l'estil:

tuit cat radio2

A tots aquests haters, que els hi quedi clara una cosa: la ceba repeteix. I si a Catalunya la Policia menysté el català, ho repetirem les vegades que calgui. Com la ceba.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat