Aquest 25 de març és un dia especial per a Laura Borràs, i per partida doble. I el doble sentiment que li corre pel cos aquest 25 de març és dels que commou, en tractar-se de dos fets de trist record per a la presidenta del Parlament de Catalunya. D'una banda, Borràs s'ha fet ressò del que ha escrit el president Puigdemont a les xarxes de bon matí.

laura borràs carles puigdemont jxcat junts - efe

Laura Borràs i Carles Puigdemont / Efe

Puidemont ha volgut recordar que just aquest 25 de març "fa tres anys de la meva detenció a Alemanya, tornant de Finlàndia". El president mira enrera i veu "la feina feta des de l'exili gràcies a l'acompanyament de tanta gent no partidista, i n'estic content. Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet bona feina". Borràs també recorda aquest dia com "un dels més foscos d’aquests tres anys perquè veníem de l’empresonament dels consellers i la MHP Carme Forcadell dos dies abans. Sort de la llum que representes per al país, des de l’Eurocambra, des del Consell per la República, com a president de Catalunya a l’exili".

tuit borras puigdemont

Però aquest dia també és un dels que malauradament, la presidenta del Parlament més recorda el seu pare. El prestigiós doctor Antoni Borràs, qui va ser cap del servei d'Urgències del Clínic i que va morir fa uns anys, va néixer un 25 de març. I Laura Borràs ha volgut retre-li un sentit i emotiu homenatge. Com? Amb unes fotos commovedores i un text. A xarxes, una de les marques de la casa de Borràs és publicar sempre un fragment d'una obra, una frase d'algun escriptor de renom, un vers colpidor d'algun autor seu de capçalera. I aquest dijous, fidel a la cita, la tria ha anat dirigida al seu pare. 

laura borras parlament

Laura Borràs / @lborras_jxcat

Borràs ha escollit unes paraules del meravellós i recordat Miquel Martí i Pol, que fan colpir i pensar en els éssers estimats que cadascú ha perdut: "Em costa imaginar-te absent per sempre. Tants de records de tu se m'acumulen que ni deixen espai a la tristesa i et visc intensament sense tenir-te”. I Borràs afegeix, de la seva pròpia collita, un record cap a la memòria del seu pare: "I torna a ser 25 de març, dia del teu no-aniversari. Un any més que no fas. Un any més que faig sense tu, papa". Hi afegeix unes fotos precioses d'ell, al seu costat i al de la seva neta, fa anys, quan aquesta era petita:

tuits borras pare

Segur que allà on sigui estarà orgullós de la seva filla.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat