Crits de "¡Viva el rey!, ¡Viva la princesa!, ¡La niña es maravillosa, maravillosa!", ovació de més d'un minut a la família reial, la platea del Palau de Congressos, dempeus... Bany de multituds del rei i la seva família en l'entrega dels Premis Princesa de Girona. Que si com de bé ho va fer la nena parlant en català, i bla, bla, bla, però oblidant, els mitjans unionistes, el rebuig unànime a Felip als voltants del lloc on es van lliurar els premis, i la matussera i vergonyosa censura de la Casa Reial esborrant amb photoshop el llaç groc d'un matemàtic català premiat.

felip vi leticia leonor sofia familia reial premis princesa girona palau congressos barcelona - Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

llaç groc premis princesa girona elnacional

elnacional

A Laura Borràs no li veuran el mateix servilisme cap als reis i les filles que sí van tenir els assistents a l'esdeveniment. La cap de llista de JxCat ja va atonyinar Felip per fer un acte carregat d'intencionalitat: "El rei espanyol va decidir entrar en l'arena política de part, i l'acte és susceptible de ser considerat electoralista". I ara ha deixat anar un comentari carregat de sarcasme dirigit a la seva filla Elionor, pentinant, de passada, un monàrquic més papista que el Papa, el senyor del bigotet afaitat i la tauleta de xocolata. Un José María Aznar que, en la línia de la seva deixebla més avantatjada, Cashetana, ha criticat l'activista Greta Thunberg. 

greta thunberg instagram 2

Va dir Álvarez de Toledo que "“Pocas personas han hecho más daño a la causa del cambio climático que los padres de Greta Thunberg”. I després ha agafat el guant Aznar per criticar la jove activista mediambiental: "Greta Thunberg debería estar en la escuela". Borràs no ha trigat en respondre-li:

Una clatellada en tota regla. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat