Ni un bri de nostàlgia, ni de pena, res. La sortida de Lara Álvarez de Telecinco és, segurament, el cop de porta més contundent i feliç dels que ha donat en la seva vida. L'asturiana posa punt i final a una dècada de singladura a Mediaset en la que, tot i ser una de les seves cares més reconeixibles, mai no ha acabat de despuntar. S'havia de conformar a fer de partenaire o, en el millor dels casos, posar-se al capdavant de projectes menors i condemnats al fracàs. És culpa de la Lara? Bé, aquí hi ha debat. El que no és discutible és que el tipus de formats no l'engrescaven: ella, en realitat, el que vol és conduir un reality d'aventures. 'Supervivientes', per exemple. Però com que no ho farà a Telecinco, i tampoc l'estil de conductor de gales és l'adient per a ella, les opcions exigien plegar i provar sort en la competència. Aquest és el pas que ho canvia tot. 

Álvarez, amb tota probabilitat, agafarà les regnes de 'Pequín Exprés'. Un altre títol potent i que ha tingut a Raquel Sánchez Silva, Paula Vázquez o a Cristina Pedroche com a presentadores històriques. Els drets els ha comprat la plataforma HBO Max (o MAX, a seques), un altre gegant de l'entreteniment que comença a oferir programes de televisió de llarga tradició, com ha passat amb 'Operación Triunfo' a Amazon Prime Video. L'oferta és llaminera, la Lara no podia, ni volia, dir que no. És ben cert que el seu comunicat de comiat semblava colpit i fins i tot despertava dubtes sobre qui havia deixat a qui, però creiem tenir la resposta. I irritarà als despatxos de Telecinco, últimament calentets.

Exultant, feliç, alliberada. Com si li hagués tocat la loteria de la vida. Un regal en forma de quitança, de carta d'acomiadament, d'una hipotètica visita a un centre de l'INEM. És irònic, clar. El que no és ironia és el semblant, els gestos i l'expressivitat de la comunicadora, enxampada per una agència de comunicació minuts després del seu anunci a xarxes quan sortia d'una clínica dental. El digital 'El Español' ha aconseguit les instantànies i, no cal incidir-hi gaire: està contenta com a una mala cosa. Es permet, fins i tot, fer un gest a l'estil Ronaldinho, parenostresenyor del menfotisme i l'alegria.  

Ronaldinho durante un partido de los Barça Legends / Foto: FC Barcelona
Ronaldinho / Foto: FC Barcelona

Álvarez s'ha permès el luxe d'intercanviar missatges amb els fotògrafs, amb complicitat absoluta. És impossible pensar que no tingués segones intencions, que es limités a saludar a un dels paparazzi que l'acompanyen regularment. No, aquests escarafalls tenen destinatari que traspassa l'objectiu. El seu estil roquer li proporciona el punch final per noquejar la seva antiga empresa. La Lara mira més lluny. A la Xina. Bye bye, Telecinco. 

Lara Alvarez GTRES
Lara Álvarez / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!