Marbella és terra de luxes... i de tennis. Els aficionats a l'esport per excel·lència de la raqueta ho saben i, a part que la ATP organitzi un torneig cada any en una de les ciutats de gala de la Costa del Sol, atreuen molta inversió tennística.

Grans tennistes s'han format allà en escoles i esdeveniments que fomenten els valors d'aquest esport. Un dels elements clau d'aquesta ciutat tan agraïda al tennis és el Racquets Club, el qual es troba en una excel·lent ubicació, i ha atret els millors tennistes del món. Ni més ni menys que Rafael Nadal i el serbi nº1 del món Novak Djokovic no s'han interessat en la gestió d'aquest club fundat el 1997 pel difunt Manolo Santana.

Precisament la mort de Santana, una de les icones del tennis espanyol al segle XX, va posar en suspens la situació d'aquest prestigiós club. 'Djoker' i Nadal s'haurien posat ja en contacte amb Claudia Santana, la filla de Manolo, per gestionar la possible compra. Veurem en què queda tot això, però el cert és que seria una gran notícia que tant un com un altre (si és Rafa, millor) es quedessin la propietat del Racquets Club de Marbella. Donaria encara més prestigi a aquesta meravellosa ciutat andalusa.

pistes de tennis manolo santana

Rafa Nadal ja va invertir en la Costa del Sol

Si finalment Rafa Nadal fos l'executor de la compra, seria ja, com a mínim, la segona gran inversió que el tennista manacorí faría a l'arxiconeguda Costa del Sol. El 2019, el 21 vegades campió de 'Grand Slam' va adquirir amb el grup Mabel Casa del Mar una zona de luxosos habitatges en primera línia de platja. En aquesta ocasió va ser a Estepona, una altra de les viles andaluses amb més prestigi en el panorama nacional. Veurem si també aconsegueix el Racquets Club.

manolo santana club

Manolo Santana club

Djokovic, una cara coneguda a Marbella

El tennista de Belgrad té amb Marbella un amor especial. És sabut entre els habitants de la ciutat que, per allà, igual com molts altres famosos, sol caminar Novak Djokovic. Sempre que pot, el nº1 del món visita aquesta luxuriosa ciutat. I és que allà té, ni més ni menys, que una de les mansions més cares del mercat actual. Valorada en 10 milions d'euros en el seu moment, ara Novak i la seva dona Jelena pretenen transformar-la en un paradís del Fengshui. Impactant...

El club està gestionat actualment per la societat Racquets Club Marbella SL, una empresa dedicada a activitats i organitzacions esportives tant a Espanya com a l'estranger.

Aquesta societat va ser constituïda el 2010. Només un any després, la seva actual vídua, Claudia Inés Rodríguez Valencia, va figurar com a administradora única. La societat es va constituir amb un capital de 18.000 euros i no presenta comptes des de l'exercici 2012. En aquest exercici, les vendes van ser de 298.696 euros i els seus actius de 102.451 euros. El fill de la colombiana figura com a apoderat. "Claudia va anar colant-se en la vida de Manolo d'una manera molt sibil·lina", assegura una font de total solvència. Ara mateix Claudia té el control de tot.

"Claudia va arribar amb una mà darrere d'una altra al club, demanant-li ajuda Otti i una vegada dins es va encarregar d'anar situant-se. Per aquella època Manolo anava a anar amb Otti a l'Argentina, a un dels tornejos més importants i va cancel·lar el viatge amb la seva esposa (ja li havíem tret els bitllets) argumentant tota mena d'excuses. Perquè amb qui se n'anava d'amagatotis era amb Claudia, que ja l'havia conquerit amb arguments planyívols i miserables."