Tot just abans de les festes de Nadal, el programa de Betevé Ràdio ‘La Sotana’ la va fer grossa amb la seva particular nadala satírica sobre el president del Barça, Josep Maria Bartomeu. Els membres de l’equip no s’imaginaven la tempesta que desfermarien després del seu “Bartomeu, el petit vailet”, i ara que han passat tres setmanes la direcció de Betevé ha decidit acomiadar-los.

Josep Maria Bartomeu Barça Efe

EFE

De seguida que la directiva del Barça va fer-se ressò de la nadala satírica sobre el president Bartomeu, el club es va posar en contacte amb Betevé perquè la retiressin i es disculpessin públicament. Però no van calcular la repercussió d’aquesta denuncia i el famós efecte Streisand va fer que una cançó que havia passat gairebé desapercebuda, de cop es convertís en un fenomen viral. “Soc un covard mediocre, tinc problemes de dicció” o “només vull fer l’Espai Barça i folrar-me amb comissions”, són algunes de les afirmacions que van fer des de ‘La Sotana’ per riure’s de Josep Maria Bartomeu.

Sabíem que la nadala portaria cua i avui hem conegut el capítol final d’aquesta història. Betevé ha fulminat el programa ‘La Sotana’ i han emès un comunicat duríssim per explicar-ho: “En el programa s’han fet referències ofensives que entren en contradicció amb els valors de Betevé”, diuen.

EN Blau ha contactat amb l’equip de ‘La Sotana’, que de moment prefereix no fer cap declaració al respecte. A la xarxa però, no s’han estalviat la rèplica al comunicat de la que fins ara era la seva emissora de ràdio: “Dilluns que ve programa. Ja veurem a on”. A continuació, un fragment d’un àudio on expliquen que ells només es dediquen a fer humor. “De vegades fem acudits amb coses desagradables com els nazis, els terroristes o l’Espanyol però aquesta és la grandesa de la comèdia. Agafar coses dolentes, fer-les 'divers' i tornar-les bones”. I acaben amb una crítica punyent: “Si no saps distingir una broma d’un comentari racista seriós o qualsevol altra cosa, ets idiota”.

El director de Betevé, Sergi Vicente, ha explicat al digital 'TOT Barcelona' que van decidir cancel·lar el programa després que d'una broma sobre Isidre Esteve, el pilot català de ral·lis que participa al Dakar i que porta cadira de rodes. "Fer broma d'un col·lectiu minoritari i minoritzat és incompatible amb els valors d'una emissora pública".

‘La Sotana’ va tornar a la feina aquest dilluns però el programa no està penjat al web de Betevé.