Independentista, feminista, d’esquerres i molt republicana. Són algunes de les fermes conviccions polítiques i socials de Karmele Marchante, que tampoc no ha amagat mai el seu rebuig a la monarquia espanyola. Un sentiment d’animadversió cap als Borbons que ara brota en forma de tuits carregats de mala bava per la fugida de Joan Carles als Emirats Àrabs, acorralat pels seus propis escàndols de corrupció.

joan carles EFE

Karmele Marchante carrega amb força contra Joan Carles, fugit als Emirats Àrabs | EFE

“Se ha fugado el ladrón a un país donde no hay derechos humanos y las mujeres no contamos”, denuncia la periodista la mateixa setmana que la Casa Reial ha confirmat el parador de l’emèrit. En un fil de Twitter publicat aquest dijous, la tortosina anomena “demérito” l’exmonarca i assegura que, al seu opulent amagatall d’Abu Dhabi, “está cómodo y protegido por los mismos sátrapas que lo pringaron de dinero”. Afirma també que s’ha lucrat de forma irregular des de fa dècades. En concret, des del moment que el dictador Franco el va nomenar el seu successor: “No tenía donde caerse muerto. A partir de ese momento traficó y se enriqueció en negocios sucios con los amiguitos petroleros”. I assenyala sense embuts el silenci de polítics i empresaris que podien saber el que passava però que van preferir callar i mirar cap a una altra banda: “Con la complicidad y anuencia de todos los gobiernos y también con los pares que se forraron a su costa. Los que ahora le defienden. Quienes dirigían los medios y empresas del Ibex. ¡La secta borbona también!”.

Tot i que Marchante s’equivoca en un aspecte. Amb un joc de paraules, exposa que Joan Carles ha fugit en ple mes de Fructidor al calendari republicà francès. Però Fructidor comença la segona quinzena d’agost i l’emèrit va abandonar Espanya a principis de mes, quan encara era Termidor pels revolucionaris del país veí, del grec “thermos”, és a dir, calor. Com la que fa fora de l’hotel luxós on l’exrei s’allotja als Emirats, que supera els 40 graus. Afortunadament a les habitacions de fins a 680 m² per 12.600 euros la nit hi ha aire condicionat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat