Diuen que la cabra tira al monte. I Joan Carles, com a primer destí per la seva fugida, maquillada de vacances o de retir temporal pels que volen continuar empassant-se sopars de duro, ha triat el lloc on se situa el focus de les seves presumptes corrupteles. Què poètic: omplint-se les butxaques a mans plenes de feixos de bitllets dels Emirats Àrabs i allà és on hauria anat en primer lloc, justament, fruit d'aquestes irregularitats.

joan carles avio gtres

Joan Carles (GTRES)

El diari ABC explica que el monarca emèrit pujava a un avió a l'aeroport de Vigo amb destinació a la que seria la primera etapa del seu exili, Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs Units. Fins i tot, s'esmenta el full de ruta del vol i indica que va ser alterat per evitar qualsevol rastreig. I on es diu que podria haver anat a parar per viure amagat aquests primers dies de fugida? A l'exclusivíssim Hotel Emirates Palace, propietat del govern dels emirats, on ja s'hauria instal·lat quan es va donar a conèixer la carta segons la qual se n'aniria d'Espanya. Mentre el seu amic Pepe Fanjul l'espera amb els braços oberts per quan vagi a la República Dominicana al resort de luxe Casa de Campo, a Abu Dhabi no estarà pas malament, tampoc. Juancar, si viatja, viatja a tutiplén. No el veuran pas a un hostal, però entre poc i massa.

foto hotel Emirates Palace abu dhabi wikimedia

L'Hotel Emirates Palace, a Abu Dhabi / Wikimedia

Un senzill raconet de no res. Un resort de 394 habitacions, 1,3 quilòmetres de platja privada, que té una de les suites més cares del planeta: 680 metres quadrats a 12.600 euros la nit, la palace. Un dels llocs més cars del món que a més, per fortuna de l'emèrit, fa pocs dies que ha reobert les seves piscines i els seus caríssims i luxosos restaurants després de la pandèmia. El complexe compta amb dos heliports, centro comercial i totes les comoditats del món, ocupant 84 hectàrees i presumint de ser el tercer hotel més car que mai s'hagi construït, amb un pressupost de 2.000 milions d'euros.

emirates7

emirates6

emirates5

emirates4

emirates3

emirates

Hotel Emirates Palace, a Abu Dhabi

Pobret Joan Carles, què trist deu estar... Els seus palmers poden continuar patint per ell.