Arriba el mes de juliol i El Hormiguero tanca la paradeta i penja el cartell de vacances. Final d’una temporada atípica, que entre el maig i el juny s’ha emès sense públic ni convidats per la crisi del coronavirus. Amb la caiguda de l’estat d’alarma, en les últimes dues setmanes Pablo Motos ha pogut omplir el plató amb un terç de l’aforament (i mesures sanitàries estrictes) i ha començat a rebre entrevistats. Aquest dijous, amb en Karlos Arguiñano per acomiadar els espectadors fins al setembre.

El Hormiguero Pablo Motos Karlos Arguiñano

Antena 3

Acostumada com té sempre l’audiència al seu bon sentit de l’humor i una interminable llista d’acudits, el cuiner basc va sorprendre tothom quan es va obrir en canal per explicar un drama familiar del que parla ben poques vegades, la mort dels seus dos primers fills. El presentador valencià no s’ho esperava pas quan li va deixar anar: “Hay que celebrar la vida y que ahora podemos juntarnos con los nuestros, en tu caso creo que os habéis reunido 750.000 (...) Sois muy fértiles y aficionados a serlo”. Entre fills i nets sumen 27. Però abans de formar una  família tan gran, Arguiñano i la seva dona van travessar una experiència tràgica: “En mi casa hubo ocho partos, aunque los dos primeros se nos murieron con siete meses. Se nos murieron dos niños. Siete meses y nacieron muertos”.

Karlos Arguiñano

Karlos Arguiñano Antena 3

Antena 3

Testimoni colpidor. El xef va recordar també la profunda tristesa de la seva dona i com ell provava de consolar-la: “Mi mujer lloraba y lloraba. Yo la animaba diciéndole ‘tienes a un pedazo de marido y esto se intentará las veces que haga falta’”. I així va ser. “Luego vinieron otros seis y una que tengo adoptada, pues ya son siete”. Arguiñano i la seva dona ara tenen una família nombrosa. Després de narrar la seva dolorosa història, el guipuscoà recuperava el somriure que el caracteritza i tornava a fer broma: “Todos emparejados y con niños, menos mi hija. Me falta aprender los nombres”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat