Operación triunfo és un símbol de la TV. En els seus orígens fa 20 anys era un talent show nascut en contraposició a Gran Hermano. També es retransmetien les 24 hores de l'Acadèmia però amb un motiu, aprendre a cantar. Això va servir a La Trinca, els ideòlegs del format, a fer-se multimilionaris entre audiències i discos.

Ara gairebé tothom té alguna cosa a veure amb el programa, n'ha estat concursant, presentador, treballador o jurat. De la llarga llista de jurats el que més detestava el programa era Risto Mejide. Fins ara. La també catalana i coreògrafa Coco Comín s'ha despatxat a gust contra OT en una entrevista a Crónica global.

Coco Comín: "Cuando yo fui jurado de Operación Triunfo, tuve que eliminar a Pablo López. Me tocó hacerlo y yo no quería. Estas elecciones te las mandan porque te dicen “tú hoy eliminas a este y Risto hoy elimina a este” antes de ver la actuación. Por eso no me gusta nada. Yo, como maestra, pienso que no tiene ningún sentido. Cuando tuve que eliminar a Pablo López no tenía argumentos para decir que lo había hecho mal, porque lo hizo perfecto".

En realitat no vol dir eliminar sinó nominar perquè el jurat no elimina sinó que nomina els possibles expulsats per l'audiència.

pablo lopez telecinco ot

Pablo López a OT 2008, Telecinco

Coco Comín se sent molt decebuda amb aquelles ordres que l'obligaven a nominar qui ho havia fet perfecte per crear drama en el format i que fos més televisiu.

Remata: "Nunca volvería a  a repetir la experiencia si por mí fuera, porque no volví a casa contenta. Lo que yo sí elegía eran las palabras, cómo lo decía, cómo me dirigía a ellos, pero no el resultado. Si vas allí a hacer un papel, como otros compañeros míos de la mesa, tu conciencia puede estar tranquila. Pero yo no iba a hacer un papel, yo iba a ser honesta y no podía. Fue una total decepción".

tinet rubira gtres

Tinet Rubira, GTRES

Coco Comín està d'actualitat perquè fa la nova versió teatral del musical Fama. Amb aquesta excusa ha decidit obrir la caixa dels trons: el blanc concurs d'OT estava pactat. La direcció obligava els jurats a nominar o salvar un o altre concursant segons els interessos del programa, que en aquells moments lideraven Toni Cruz i Josep M. Mainat i ara Tinet Rubira.

Tinet sempre ha estat dins d'OT i ara com a màxim responsable ha sortit a desmentir Coco Comín.

Els arguments de Rubira són fluixos: 1) que Pablo López va ser finalista. Això no desmenteix que obliguessin Coco Comín a nominar-lo. 2) que Coco Comín va seguir de jurat dues temporades i en altres projectes de Gestmusic. Això ja ho ha respost ella: ara no hi tornaria, aleshores sí pel que fos, probablement pel sou.

Rubira anomena "frau" a una cosa que Coco Comín lògicament no s'inventa. Potser no va ser amb Pablo López, que ara és molt famós, i va passar amb algun altre concursant. 

A ningú li estranya que això passés: que els directors imposin pràctiques per augmentar la tensió televisiva. A la TV tot és mentida. Però mai ningú ho havia explicat amb tanta franquesa.