Dos i dos són quatre, excepte en política i en periodisme, dos dels gremis més criticats per l'opinió pública. Els dos estan parlant més del compte aquest cap de setmana de sumes als ajuntaments. I amb tant regidor, alcalde, ple, majoria, i votants, alguns s'han embolicat. Tant s'han embolicat que altres companys de professió els han de rectificar, educadament però vergonyosament. Els periodistes progressistes catalans, des de Jordi Évole a Júlia Otero, estan celebrant la victòria de Colau en el ple d'investidura. El caos mental ve quan el que sumen no són regidors sinó votants. aleshores fan pífies com la de Júlia Otero:

julia otero gtres

GTRES

Otero no fa bé els números. Colau no té cap majoria de barcelonins, té només la majoria del Ple. Els resultats a Barcelona així ho diuen. Otero els pot consultar aquí. El resum li fa un company dels mitjans, Josep Maria Mainat.

mainat maragall ACN

ACN

Mainat estava personalment implicat en la llista d'Ernest Maragall com es veu a la presentació de la candidatura, i se sap millor els número que Otero. El percentatge de votants el bloc  Colau-Collboni-Valls (sense Ciutadans) és 20,7% + 18,4% + 6,6% = 45,7%. No són la majoria dels votants. El que és cert és que cap altre candidat ha sumat més percentatge de vots. I Mainat ha tornat a rectificar Otero:

La benintencionada Otero atribueix als votants de Valls la condició cofois, alegres i eufòrics "celebrant Ada Colau alcaldessa". Júlia Otero és veïna de Sarrià Sant Gervasi. Al seu districte ha guanyat de manera indiscutible Manuel Valls. Només cal que tregui el cap per la finestra per veure com estan celebrant els votants de Valls que Colau sigui alcaldessa: gens. Els politòlegs diran que Colau acceptant els vots de Valls s'ha menjat un gripau. Però el gripau gegantí se l'han empassat els cent mil votants de Manuel Valls. Es diu política.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat