Més de vint-i-tres anys fa que es va estrenar la primera edició del Gran Hermano, un format que es presentava com un experiment sociològic en un inici i que va acabar convertint-se en tota una fàbrica de pseudofamosos que han acabat omplint hores i hores de pantalla en els anys posteriors. Ismael Beiro, el gadità guanyador de la primera edició es va endur vint milions de les antigues pessetes.

Des de llavors, el premi va anar creixent fins a ser un maletí de 300.000 euros el guardó que qui quedava en primera posició s'enduia. Diners a la butxaca i el títol de triomfador, tot i que són molts els qui després s'han desvinculat del món de la tele. És el cas de Judit Iglesias, la guanyadora d'una novena edició (2007) d'on van sortir personalitats tan memorables com Amor Romeira o l'italià Piero. Poc sabíem d'ella fins fa poc, i la seva imatge actual impacta.

judit iglesias gh9 telecinco
judit iglesias gh9 telecinco
Judit Iglesias a Gran Hermano 9. / Telecinco

El perquè és ben senzill, i és que com s'aprecia en les imatges d'arxiu anteriors, la indumentària d'aquesta noia corunyesa que llavors tenia 31 anys no deixava ningú indiferent. Un estilisme gòtic que sempre cuidava al mil·límetre que segur va ser impossible de passar per alt quan els de dalt preparaven el càsting. La qüestió és que poc queda d'aquella jove fosca que va enlluernar els espectadors, que li van atorgar més del 40% dels vots en la final per resultar vencedora. Adeu a la negror i els abillaments tètrics, Judit és una dona nova.

Judit Iglesias impacta amb el seu nou 'look' setze anys després

Era Así es la vida, el programa de les tardes de Telecinco presentat per Sandra Barneda, que recuperava la seva figura fa algunes emissions durant una xerrada sobre les últimes novetats de la nova temporada de Gran Hermano VIP. La periodista anticipava que entre el públic es trobava una persona que anys enrere havia guanyat el 'reality' i, quan es revelava que era ella, col·laboradors i conductors de l'espai al·lucinaven. "¡Está muy cambiada!", exclamava César Múñoz. Iglesias, que ara té 47 anys, lluïa el cabell ros, un maquillatge suau i un vestit borgonya. Un canvi impactant que Barneda no podia passar per alt: "Te has convertido en una mujer que iba toda de negro, y ahora eres una mujer rubia". "Es que cada vez tengo más canas", feia broma la gallega.

judit iglesias gh asi es la vida telecinco
judit iglesias asi es la vida telecinco
judit iglesias asi es la vida telecinco
Judit Iglesias reapareix a Así es la vida. / Telecinco

Més enllà de la seva espectacular transformació, Judit destacava com d'emocionant havia estat tornar a les instal·lacions de la cadena, i explicava l'anècdota d'haver coincidit en el mateix camerino en què va estar després de guanyar el programa. "Me acordaba de estar allí y escuchar a la gente", exposava sorpresa, rememorant el xoc de realitat que viuen els concursants un cop surten al món exterior després de tants dies tancats dins de la casa de Guadalix. Sens dubte, la vida no li ha passat gens malament a aquesta dona. Tampoc deixar l'estètica tenebrosa en el passat. Està molt més afavorida.

La seva nova etapa laboral com a assessora sexual

Judit, ara allunyada dels focus, és sociòloga. Però, sembla que des de fa uns anys ha volgut fer una passa endavant i centrar la seva carrera professional en l'àmbit sexual. És sexòloga, i a través de les seves xarxes socials, un canal de Telegram i fins i tot un compte de YouTube —ara inactiu— que porta per nom Sexploradores divulga continguts sobre el tema amb la intenció de deixar enrere els tabús i informar amb claredat i transparència, a més d'assessorar tothom qui ho necessiti. És en aquests perfils de les xarxes socials on, també, mostra part del seu dia a dia i publica imatges de la seva nova aparença. Totalment irreconeixible.

Setze anys més tard i podríem, fins i tot, assegurar que sembla molt més jove ara. A alguns l'edat els trepitja, i a d'altres, com ella, no els hi ve gens malament envellir i tancar etapes. Posar llum a la foscor, que diu en Carles Porta.