Es tracta de la polèmica de la setmana a TVE: el compte de Twitter de la televisió estatal comparteix una gràfica manipulada sobre la caiguda del PIB a Espanya, genera un fort enrenou i acaba demanant perdó. Una controvèrsia que ara suma un nou capítol, amb la intervenció d’un Juan Carlos Girauta radical amb l’ens públic, ara que governen PSOE i Podem. Esbroncada majúscula que ha esdevingut viral, amb el nom de l'exparlamentari com a trending topic número 1 a l'Estat, després d'atacar un dels periodistes de la casa i demanar-ne el tancament.

“Gráficos de trilero. Por el cierre de RTVE”, s’afegia a les crítiques, aquest dissabte, l’exdiputat al Congrés i el Parlament Europeu. A la imatge, la caiguda del 18% de l’economia espanyola sembla inferior al 10% de l’alemanya, el 13,5% de la francesa i el 12% de la italiana. Però els responsables d’aquesta espifiada ja havien demanat disculpes. José Ramón Patterson, corresponsal a Brussel·les, respon sense embuts a la petició de clausura: “Si por un error merecemos quedar sin trabajo 6.000 personas, ¿qué destino debería esperar a un oportunista de la política que ha transitado por partidos tan dispares como el PSC, PP y Cs?”. Girauta s’ha canviat la jaqueta cada vegada que ha vist que en podia treure partit, però no li agrada que li ho recordin i esclata contra el periodista amb el seu llastimosament habitual to de macarra: “Oportunista su señor padre. Yo le pago el suelo y la jubilación anticipada. A cambio, usted no aporta más que intoxicación”, li etziba abans de tornar a reclamar el tancament de TVE.

“Usted solo se retrata, señor Girauta. Nada más que añadir”. Doncs també és veritat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat