22 d'octubre del 2001. Aquell dia va canviar la vida de 16 nois... i de molts espectadors espanyols. Perquè aquell dia s'emetia per primera vegada a TVE, un programa que significaria un abans i un després en la història de la televisió dels darrers anys: Operación triunfo. El programa més exitós de la televisió (amb permís de Gran Hermano) de les darreres dècades. Un programa que especialment en la seva primera edició, ho va petar de mala manera, amb audiències milionàries el dia que es decidia qui guanyava el concurs, si Rosa de España, David Bisbal, David Bustamante o Chenoa.

operacion triunfo

'Operación triunfo' (TVE)

Aquest 22 d'octubre del 2020 fa, per tant, 19 anys. Cal començar a pensar què fer l'any vinent, el mateix dia del 2021, quan la fita compleixi una xifra rodona com són els 20 anys. Amb aquest motiu, el director de Gestmusic, ànima i ideari del programa, el català Tinet Rubira, ha felicitat els triunfitos d'aquella primera, llunyana i inoblidable primera edició del concurs de talents musicals. 

tinet rubira tve

Tinet Rubira (TVE)

Aquest és el missatge. Un tuit que només publicar-se, ha tornat a destapar la capsa dels trons i ha despertat velles rancúnies:

Mirin bé el missatge.  Rubira menciona els concursants d'aquella primera edició.... Tots? No. Hi són, seguint l'ordre del tuit, Chenoa, Manu Tenorio, Naïm Thomas, Álex Casademunt, Natalia, Alejandro Parreño, Gisela, David Bisbal, Nuria Fergó, Mireia, Javián, Geno, Rosa López i David Bustamante... Hi falten dos: Vero i Juan Camus.

Per què no hi eren en la llista de Rubira? Perquè s'ha quedat sense espai:

Un missatge que el director ha escrit tot seguit... Però massa tard perquè un dels afectats, Camus, no muntés en còlera. Un dels triunfitos que va passar pel concurs amb més pena que glòria, tot i ser un dels coautors de l'himne Mi música es tu voz, i que no és la primera vegada que demostra que no va acabar bé la relació amb Operación triunfo. Aquesta ha estat la reacció irada del cantant, ara empresari, quan ha trobat a faltar el seu nom i després del segon missatge de Rubira:

La queixa d'algú que va alçar la veu quan es va fer un documental i un concert d'homenatge d'aquella primera generació, exposant que la configuració del concert feia que els concursants menys coneguts tinguessin un paper gairebé residual. La queixa d'algú que va veure com els seus companys tornaven a l'acadèmia a Operación Triunfo 2017 menys ell. La nova queixa d'algú que des que va sortir, ha fet comentaris incendiaris sobre el programa que el va veure néixer professionalment parlant i cap a la seva productora.... 

A tu lado me siento seguro...  que deia la cançó... Segur que quan Camus va escriure això, no va pensar precisament en Tinet Rubira. Veurem com acaba aquesta nova picabaralla.