Segur que us ha passat: trobar-se amb algú que es fa el graciós amb comentaris inoportuns, vexatoris i de 'cuñao'. Fins i tot, sortits dels llavis de gent que no considerem com a bocamolls, masclistes o homòfobs, per enumerar algunes tristes actituds que malauradament embruten el dia a dia. La majoria de vegades la situació es resol amb resignació, provocada per un concepte erroni d'educació. Precisament, el que no tenen els autors d'aquestes expressions. Alguns responen amb el silenci, sí, però dels que "maten". I la cosa acaba per rebentar, ni que sigui a les xarxes, esperant que l'esclat a l'aparador virtual remogui consciències. És el que ha tornat a fer l'actor Josep Julien, que ha viscut un episodi d'aquest tipus a la piscina amb un empleat de la seva sucursal bancària. 

Aquest “els actors sou una mica com putes” ha indignat l'intèrpret, sempre actiu i combatiu contra la discriminació i la injustícia gratuïta. "Doncs sí, idiota. Sóc mil vegades més company de les treballadores sexuals que dels panolis com ell". Si el treballador del seu banc està llegint això, s'haurà vist perfectament radiografiat. Veurem amb quina cara torna a saludar (si és que s'atreveix) al seu client: li pujaran els colors, com a mínim, pels seus acudits made in Arévalo. Clar que també pot acabar fent-li la punyeta amb la hipoteca o les comissions de la targeta de crèdit... En tot cas, Julien ha estat aplaudit pels seus seguidors.

Josep Julien 012 Generalitat

Josep Julien 012 Generalitat de Catalunya

La dignitat és molt més que el lloc de treball. I tampoc està la banca com per anar menyspreant la resta d'oficis del món, oi? "Visca la segona professió més antiga del món!", ha rematat. Sí, la segona. Com allò de l'ou i la gallina.  Perquè la primera va ser el del client de la prostitució. Per pagar els serveis, necessitaria diners, cert? Ergo aquesta persona tindria una feina. Busquin allà. Potser era banquer. O dirigent. O rei.