Josep Cuní torna a TV3 amb la llengua esmolada i sense pèls. El programa Alguna pregunta més? no havia aconseguit convidar-lo en 15 anys. Una raresa. Era l'última patum de la comunicació catalana que se'ls resistia. Ara ja sabem per què. Cuní va acusar el programa directament: "Això, per descomptat, fareu els talls que voldreu, com sempre. Em fareu dir allò que vosaltres voldreu. No seria estrany que aquest programa m'acabés presentant com l'home que va assassinar Kennedy". L'APM és conscient del joc que exigeix als que (voluntàriament o no) hi surten: ser objecte de manipulació. Una realitzadora del programa, Mireia Giró (germana d'un altre col·laborador de TV3, Marc Giró) va promocionar-lo per la tarda a TV3 amb aquest lapsus: "Hem manipulat... bé, manipulat no, perquè no manipulem... Hem versionat, hem millorat! un vídeo". 

mireia giro tv3

Mireia Giró, Tot es mou / TV3

Cuní no només ha esperat 15 anys per sortir a l'APM sinó unes quantes setmanes de més. Amb la seva entrevista ha passat una cosa molt estranya. Es va gravar fa 2 mesos i es va anunciar a l'APM de diumenge 3 de febrer que s'emetria el dimecres 6 de febrer: "Aquest dimecres, Josep Cuní". Però no. Ha estat 7 dimecres dormint a un calaix. Gairebé dos mesos. Precisament febrer i març, quan es fan les enquestes per saber quants oients té la ràdio. El seu programa Aquí amb Josep Cuní de Ser Catalunya sabrà per primer cop quanta gent l'escolta. Els malpensats sospiten que algú de molt amunt no volia promocionar Cuní a TV3 en plena guerra de l'EGM amb Mònica Terribas. Finalment, després de 15 anys i 7 setmanes, a Cuní el van treure a l'APM amb el Prou, prou i ballant amb persones curioses:

apkm tv3

TV3

Una altra raó que explica per què l'entrevista no va emetre's quan el programa va anunciar-lo és que Cuní va ser molt contundent contra el poder: "És evident que un dels problemes greus dels mitjans públics és que els partits polítics intenten controlar-los. La prova és que sempre els Consells estan formats per persones que tenen el carnet a la boca o el porten amagat a la cartera. Hi ha hagut polítics que han demanat que em facin fora. En tinc de socialistes, de convergents i de l'esquerra que va de purista que han demanat la meva decapitació. En la voluntat de que em fessin fora, afortunadament també soc transversal". Entrevistat per En Blau Cuní ja va advertir: “Si soc independentista? Jo no pregunto mai a ningú què vota".

josep cuni tv3

TV3

Un gran dia per TV3: convida Cuní en prime time que atonyina tant el programa que el convida com els governs de tots colors de la Generalitat. I sabem que el gran Marc Giró té una germana igual que ell treballant a TV3. L'APM va ser el programa més vist del dia amb 430 mil catalans (15,8%). 4 minuts van ser per Aquí, Cuní.