La cuina és una de les seccions que més funcionen a televisió. Des de grans concursos culinaris, passant per seccions dins d'extensos espais de televisió o bé, programes de cuina en si. D'aquests últims n'hi ha un per excel·lència dirigit pel cuiner més conegut de la televisió espanyola, Karlos Arguiñano (75). L'any 1989 el xef va debutar amb un programa en el canal de televisió autonòmic basc, ETB. Pocs anys després va fer el salt a Televisió Espanyola i, a partir d'aquell moment, no ha parat de cuinar davant de càmeres. Ha anat saltant pels canals de televisió amb més audiència i ara emet un programa diàriament a Antena 3. L'espai de cuina que presenta Karlos Arguiñano funciona molt bé i està obtenint unes audiències que beneficien gratament la cadena. Més de trenta anys de carrera professional als fogons davant de càmeres han fet que la família del cuiner guanyi molta popularitat entre la societat espanyola. Joseba Arguiñano (39) és un dels fills del xef i ha fet unes confessions sobre els seus gustos i preferències del tot sorprenents i imprevisibles.

98
Karlos Arguiñano i Joseba Arguiñano - Antena 3

Els set fills de Karlos Arguiñano han crescut envoltats del món de la cuina i el menjar. Joseba Arguiñano afirma que dels primers records que guarda són del seu pare cuinant. A causa del fort vincle que des de petit va mantenir amb la professió del seu pare, Joseba Arguiñano va estudiar a la mateixa escola del progenitor, Escuela de Hostelería Aiala de Karlos Arguiñano. Després de temptejar les diferents cares de la cuina, va optar per a especialitzar-se en la rebosteria. Ha treballat en grans pastisseries arreu del món i, segons ha destacat en una entrevista que ha concedit a Vanitats, són dos els llocs on ha pogut adquirir més experiència. En aquesta mateixa peça periodística també ha explicat el que suposa per a ell ser el fill de Karlos Arguiñano: “Si el apellido pesa es para bien. Me ha abierto muchas puertas, he podido aprender en las mejores escuelas, tener los mejores maestros, conocer restaurantes increíbles… Todo cosas buenas".

Joseba Arguiñano ha pogut treballar en una de les pastisseries de més renom del país, l'Escribà, a Barcelona. Segons ha confirmat el fill de Karlos Arguiñano al mitjà de comunicació citat anteriorment, Christian Escribà (62) va ensenyar-lo a treballar a molt alta categoria amb un ingredient indispensable a la rebosteria, la xocolata. Joseba Arguiñano també destaca haver treballat a la selecta pastisseria de BiarritzThierry Bamas. Després de treballar per a grans mestres del sector culinari, va decidir emprendre el seu propi negoci obrint un obrador a Zarautz, JA Arguiñano. Tal com ha explicat, els bombons i els croissants que produeix són de màxima categoria i afirma esmorzar, els dies laborables, pastes i coques de la mateixa botiga. "Soy un fanático del dulce, me vuelvo loco por unas milhojas, una tarta de queso bien horneada o unas manzanas asadas al horno".

Una de les confessions de Joseba Arguiñano que més ha agradat conèixer als lectors ha estat la següent recomanació després que li preguntessin per les clàssiques tapes del País Basc: “La verdad es que no voy mucho de bares, pero si me acerco a Donostia siempre paso por La Espiga, un bar de toda la vida, siempre concurrido y con una barra de pintxos excepcional. Como hay tanta variedad, elijo unos u otros según el día. Aunque lo que nunca puede faltar es un pintxo de morro en salsa. Por cierto, este me lo recomendó mi padre hace ya muchos años”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!