El món de la televisió és tan capriciós que un dia ets a un dels programes més vistos del país i a l'altre, veus passar les hores sense que el telèfon soni amb cap oferta laboral. Un dia ets a dalt de tot a les tardes i a l'altre deambules sense pena ni glòria pel prime time. Que li ho preguntin, si no, a Jorge Javier Vázquez, que d'un temps ençà, ha passat de presentar un dels programes més paradigmàtics de Telecinco com Sálvame a fer-se càrrec d'aquest Cuentos chinos que no arrenca i que fa tuf de cadàver amb unes audiències insuficients. Ja fa unes quantes setmanes que Sálvame va tancar la paradeta amb una foguera a l'exterior del plató, després que la gran majoria de les persones que hi han treballat en un moment o altre o hi han format part, s'acomiadessin de l'audiència vestits de blanc. És el cas del que probablement hagi estat el reporter més emblemàtic del programa, Jose Antonio León.

leon
Jose Antonio León, reporter de 'Sálvame' / Telecinco

Aquesta va ser la darrera vegada que l'alt reporter andalús amb els cabells recollits en una cua es dirigia a l'audiència deixant enrera moltíssims moments, moltíssimes connexions, moltíssimes guàrdies davant de les cases dels famosos, moltíssimes trobades amb VIPS (la majoria agradables, i alguna de desagradable) i moltíssimes emocions. León ha viscut amb passió totes les seves intervencions a Sálvame i era un dels més estimats pels espectadors, pel seu sentit de l'humor, per la seva gràcia a l'hora de parlar davant micròfon i per les empaties que demostrava gairebé sempre amb els entrevistats.

Però la televisió, com dèiem, de vegades no té memòria, i tot i les moltes hores de directe de León, tot i la molta feina que porta fent, a aquestes alçades, passats dos mesos des del final del programa, no té feina. Aquest dijous, durant l'estrena de la nova edició de Gran Hermano VIP, a la catifa vermella de l'entrada dels famosos a la casa es va veure algun reporter de Telecinco fent preguntes, però entre ells no hi era Jose Antonio León. Probablement molts van pensar en ell en un esdeveniment mediàtic com aquest i li van preguntar directament per què no hi era i què està fent ara, preocupats per haver-li perdut la pista televisiva. I ell no podia haver estat més sincer amb els seus seguidors: "Para que quede claro a los que me preguntáis cuando vuelvo a trabajar en la Tv! No he vuelto xq en 2 meses y medio no he recibido ninguna llamada para trabajar de periodista!Ni revistas, ni Tv, ni dtos. Comunicación, ni Nacionales ni Regionales! Este trabajo es así d ingrato", ha dit, acompanyant de dues emoticones rient, senyal que tot i el lament, no vol dramatitzar. Després, ha volgut tranquil·litzar els fans, aprofitant per deixar constància de com va això de la tele: "Pero tranquilos que tengo mis cosillas! Sólo es para dejar constancia de que nada de lo hayas hecho anteriormente sirve. Es cuánto menos curioso".

Esperem que aviat trobi feina i que el telèfon comenci a sonar. Ho feia molt bé i donava molt bon rotllo.