José Antonio Avilés no té cap mena de vergonya. El concursant de Supervivientes, últim expulsat del reality i tertulià habitual de Viva la vida, es troba a l’ull de l’huracà després que alguns companys de cadena hagin destapat els seus draps bruts: l’acusen de no tenir el títol de periodista i d’estafar persones vulnerables per aconseguir entrevistes exclusives, com va fer amb els pares del nen mort Julen i va intentar repetir amb la família del desaparegut José Antonio Reyes. L’audiència i els que treballen amb ell estan furiosos. Bé, tots no. Emma García, la presentadora del programa on col·labora, li concedeix el benefici del dubte. I li ha permès explicar-se, aquest diumenge, en una entrevista a Telecinco que ha acabat generant una onada d’indignació contra tots dos.

Jose Antonio Aviles Emma Garcia

Mediaset

Després de dies d’acusacions, Avilés només ha trobat una manera de justificar els seus enganys: de petit l’assetjaven a l’escola. “Era bastante afeminado, gordito… Eso la gente no lo entendía. A mí me pegaban en el colegio. Me pegaban diariamente. Y no sólo en el cole, sino que esa misma gente me buscaba en la calle. Y recurrí a que mis amigas fueran todas chicas. Los chicos me daban miedo”, ha revelat en una conversa a través d’Skype. “Después tuve la suerte de marcharme del colegio de mi pueblo y mi vida paralela empezó a crecer porque llega un momento en el que necesitas crear otra persona a la que golpeen; que al que hagan daño no seas tú”. El tertulià d’Emma García s’escuda en l’homofòbia i el bullying que va patir de nen per excusar que ara sigui un mentider patològic.

Emma Garcia

Mediaset

La presentadora li demana si ha provat d’anar al psicòleg i ell diu que sí: “Estuve yendo a un psicólogo con mi mamá. Llegó un momento en el que yo me sentía raro ante la gente, no podía ser sincero”. Però la història lacrimògena d’Avilés no estova els companys ni els espectadors. Les crítiques contra ell mateix i contra Emma García pel to de l’entrevista es multipliquen a les xarxes socials. Moltes de les quals, de part de companys de cadena com Laura Fa o Nando Escribano:

Les mentides tenen les potes ben curtes i Avilés ja no convenç ningú.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat