José Mari és una persona verinosa. No ho diu aquest redactor, sinó en Jordi Cruz, que després de setze setmanes de gravacions i de veure les martingales de l’aspirant mallorquí per trepitjar els seus companys, ha esclatat contra ell en plena semifinal, abans d’enviar-lo de cap a la prova d’eliminació que l’ha acabat sentenciant amb el que feia temps que mereixia: l’expulsió del programa.

Jose Mari masterchef

TVE

A la prova d’exteriors d’aquest dilluns, els sis semifinalistes havien de cuinar repartits en dos equips. D’una banda, la capitana Ana, que escollia els menús, amb en José Mari i l’Andy. De l’altra, l’Alberto, l’Iván i la Luna, sense cap capità. I la madrilenya s’ha decantat per una sopa de cranc arrebossat amb tempura que era complicadíssima i per la qual no tenien prou temps. Se n’ha adonat a mitja preparació, i el seu company José Mari era allà no per ajudar-la i animar-la sinó per intentar enfonsar-la de manera definitiva. Que si el plat era massa difícil, que si s’ha equivocat quan ha fet la tria... l’estratègia desestabilitzadora que ha seguit durant tot el reality per destruir els ànims dels seus contrincants i carregar-se’ls un per un. El que passa és que l’Ana ja era automàticament a la final perquè havia guanyat la primera prova de la nit, i el joc brut del concursant illenc només podia anar-li a la contra a ell mateix. Jordi Cruz ho ha vist tot i per fi ha parat els peus al manipulador José Mari. “Cada vez que salgo por ahí, este hombre empieza a comerte el coco. Esta mujer se ha bloqueado hace dos minutos. Y ahora mismo, en mitad de la crisis, tú le estás diciendo ‘te has equivocado de menú’. Te está calentando el coco, te está restando. Tú lo que tienes que decir es ‘callar, currar y correr’”.

Estirada d’orelles a en José Mari que ha continuat en el torn de valoracions. “Lo que tú haces es malmeter. Que intentes desestabilizar a Ana diciéndole que soy un exagerado, que os da tiempo de sobra… eso está feo, feo, feo”. Ell anava dient “no es cierto, no he dicho eso”, però el xef català li té les mides preses i no s’ha estat de posar-li els punts sobre les is: “La suerte es que a estas alturas ya nos conocemos y no espero que reconozcas nada de lo que digo (…) No era un momento para envenenarla diciéndole ‘te has equivocado, has metido la pata’. La has envenenado diciéndole que se equivocaba y las has envenenado diciéndole que yo le estaba dando consejos erróneos. En cualquier caso, yo a estas alturas no tengo nada que demostrar ya. Pero tú sí. Y lo harás en la prueba de eliminación”. L’aspirant, a la corda fluixa. I ha acabat caient. Al mateix temps, per cert, que el seu company Andy era nomenat segon finalista.

El mallorquí no ha arribat a la final per ben poc. Després d’un munt de setmanes amb el pin d’immunitat, que li ha permès passar de programa a programa de manera discutible, aquest cop s’hi ha quedat a les portes. L’Alberto, l’Iván, la Luna i ell mateix han preparat unes postres per evitar l’expulsió i fer-se un lloc a la final. Última prova d’infart. Els nervis han pogut amb en José Mari, poc acostumat a jugar-se el tipus a Masterchef, i s’ha vist sobrepassat. Els millors han estat el català Alberto i el gallec Iván. Els pitjors, la Luna i en José Mari. Aquest últim, sense res a fer. Acumulació d’errors que els jutges no han perdonat i que han provocat que el fessin fora. Per fi. El verí, ben lluny de la cuina per evitar que continuï contaminant els seus companys.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat