Jordi Cruz es troba en un moment professional molt dolç. El xef de l’ABaC acaba de rebre la seva tercera estrella Michelin, un premi que arriba després de triomfar en una temporada d'èxit de Masterchef celebrity. I ara s’ha convertit en el protagonista del Chester de Risto Mejide, on s’ha obert en canal.

Agafant el relleu de la comentadíssima entrevista a Pilar Eyre en què va assegurar que el rei Joan Carles I tindria una filla secreta, el cuiner ha estat el següent a deixar anar un titular rere un altre.

Una entrevista en la qual ha mostrat la seva cara més sensible, deixant enrere la imatge de jurat dur que ha mostrat al llarg de la seva participació al concurs culinari. Ell mateix, de fet, ha parlat del seu paper a Masterchef: “Jo mai he fet comunicació ni periodisme, però vaig entendre que havia de donar el producte que ells volien. Al principi Pepe Rodríguez va voler ser el dur, però sent tan tendre era impossible. Em vaig adonar que l’únic que tenia aquella capacitat era jo. A més a més, no soc gens graciós. Ningú em va dir que havia de ser l’antipàtic, però vaig veure que m’enfocava més la càmera i jo volia càmera”.

La seva faceta narcisista és en boca de tots des de fa temps. Però també ha volgut comentar-ho: “Mai em van dir guapo abans de Masterchef. Vaig passar de ser un grassonet simpàtic al guapo. Em venia de gust posar-me en forma. I vaig pensar que si em posaven a la portada de Men’s Health havia de treballar-hi a fons”. 

Però la polèmica amb els becaris que va protagonitzar era un dels temes que s’havien de tractar, i Risto no ha dubtat en preguntar-li al respecte. I és que unes declaracions en les quals semblava que defensava que els becaris no cobrin li va costar moltes crítiques: “El que es va publicar és una porca mentida. Mai ho vaig arribar a dir. A més a més el diari va esperar al dia del treballador a publicar la notícia. Van arribar a publicar que m’havia comprat el palauet per tres milions d’euros amb la meva parella aprofitant la polèmica dels becaris. I saps qui viu en aquell palauet? Els meus estudiants en pràctiques”, ha confessat contundentment. 

Paraules controvertides a banda, també ha volgut parlar d’alguns traumes d’infància. El seu pare s’ha convertit en un dels protagonistes de l’entrevista, emocionant-se en parlar-ne. Cinc anys després de la seva mort, Jordi Cruz ha confessat que sempre tenia tendència a estar enfadat: “Jo soc de silicona. Tinc la mateixa malaltia que el meu pare, no saber sentir. Mai em va dir t’estimo, ni jo a ell. Vaig veure coses que no volia per mi i que les tenia dins. No vull ser com el meu pare”. 

El Jordi Cruz lladre

El cuiner s’ha vist caçat per Risto quan ha destapat que sabia que havia delinquit. I és que Cruz va robar un neumàtic quan era petit: “Un dia, amb un altre ximple, vaig anar a robar neumàtics. Em vaig unir amb el meu germà, la meva germana i el meu cunyat. El meu germà i jo érem dos idiotes i quan estàvem en plena feina va arribar la Guàrdia Civil. Ens van enxampar. Quan vaig arribar a casa, a la meva mare l'hi havia explicat un amic de la família que era guàrdia civil, i em va clavar un clatellot”. Però a més a més, va tornar a robar quan va agafar 10.000 pessetes a la mare per comprar llaminadures a tots els seus companys de classe, un delicte una mica més dolç. Unes confessions que van captivar el 6,6% d'audiència.