Hi ha un ésser pelut que odia el Nadal i que aquests dies està adquirint molt protagonisme. És El Grinch, la pel·lícula infantil estrenada aquestes Festes. Després hi ha Jordi Cañas. La seva croada contra els símbols nadalencs no té aturador: primer va ser contra el Tió, després contra els tradicionals christmas o felicitacions nadalenques i ara contra els Reis d'Orient. Més concretament contra la Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona. Un indret on tradicionalment els catalans busquen els regals d'última hora. La Fira ha "eixamplat la base" i a banda de joguines hi ha artesania o parades de gadgets temàtics, també independentistes. Per si algun Rei Mag vol regalar un pin de llaç groc o una rajola que digui "Orgullós de ser català". Un drama per a Ciutadans. Aquest és el tuit d'un dels 5 regidors taronges a l'Ajuntament de BCN:

El regidor Sierra troba indignant que entre les desenes de paradetes de la Fira n'hi hagi dues amb material independentista. No només venen estelades sinó també banderes de Tabàrnia (la pela és la pela): aquelles de la Creu de Sant Jordi amb la senyera. Les trobaran a la part esquerra de la imatge:

parada reis twitter

Però Jordi Cañas ha explotat contra tot el que fa olor de Nadal. Ja té un nou tuit anti-nadalenc per a la col·lecció:

cañas plora tv3

TV3

La xarxa li suplica Cañas que deixi tranquil el Nadal i la ciutadania que compri el que vulgui:

L'últim tuit és el que encerta: Ciutadans omple els carrers de carpes, taules i paradetes amb merchandising taronja. Potser Cañas es refereix a la dèria de Cs de sempre: els menors. Però la Fira de Reis fa anys que no està adreçada als nens sinó als adults que compren. Les parades que critica no són infantils. Si el que vol és distanciar parades indepes de llocs amb nens, com si fossin estancs o sex shop, que guanyi Manuel Valls i que canviï la normativa. Si Cañas critica les Campanades a TV3 de la seva moderadora Helena G. Melero haurà fet bingo.