Gerard Piqué ha marxat del FC Barcelona, l'equip de la seva vida, amb un vídeo que passarà als annals de la comunicació. Mai ningú havia dit adeu amb tanta classe, tanta emoció i arribant al cor. Increïble tot, les imatges, els silencis, el subtext. Piqué un geni fins al final. Però com que no concedeix entrevistes no dona les claus del seu comiat anticipat. Li quedava un any i mig de contracte, que no cobrarà. Molts han especulat de l'adeu i hi ha tres noms que sonen amb força: Xavi, Laporta i Shakira. I tots tres tenen la "culpa" del comiat. Ho explica un dels periodistes que millor coneix el capità, Jordi Basté. Li va fer l'entrevista més llarga a TV3 en prime time a un programa anomenat Fora de sèrie.

Jordi Basté Gerard Piqué TV3
Jordi Basté Gerard Piqué TV3

L'entrevista la concedia Piqué a Basté per la seva boníssima relació personal. L'endemà del comiat, Jordi Basté ha donat les claus de l'adeu de Piqué al davantal d'El món a RAC1, el programa més escoltat de Catalunya. Primera clau, la decepció amb Xavi, amic seu quan eren jugadors, allunyats ara que un entrena l'altre: "Venia el Gerard la temporada passada de jugar lesionat, com a Getafe, que Xavi li havia demanat que per la importància del partit estigués a l’onze titular. És cert que Xavi li va dir que en principi no comptava amb ell a final de la temporada passada, tan cert com que Piqué li va respondre que lluitaria per demostrar-li que es guanyaria un lloc. I no ha estat així, fins al punt d’una humiliació que va arribar al partit a València, quan fins i tot els tècnics van preferir, davant la lesió de Kessié, apostar per Marcos Alonso de central.". Piqué se sent humiliat per Xavi.

Piqué i Basté TV3
Piqué i Basté TV3

Segona raó, decepció amb Joan Laporta. Basté assegura que "Ni Laporta sabia res del vídeo, ni de l'adeu ni de la data. De Laporta a Piqué li va doldre que l'assenyalés a l'última assemblea de compromissaris". El president va dir que Piqué, entre d'altres, tenia un sou desorbitat, fora de mercat, que van intentar una rebaixa salarial i no va ser possible. I tercera raó, extraesportiva, la decepció amb Shakira. Aquí el locutor més escoltat de Catalunya es mostra caut però dispara una frase letal: "Gerard Piqué no ha parlat de la seva separació de Shakira. En tres mesos s’ha convertit en el dolent de la pel·lícula, i fins que no en sapiguem tots els detalls no ho hauríem de dir. Perquè a la vida tot té matisos. I alguns sorprendran. I potser és just al revés de com s'ha explicat, sobretot el que fa referència a la seva vida personal". Basté sap coses però no les pot dir. Només avisa que sobre Shakira, "potser és just al revés de com s'ha explicat". Cadascú que ho interpreti, però és una bomba. S'ha explicat que la causa de la separació és que Piqué és infidel i s'enamora de Clara Chía. Potser la infidelitat la va cometre abans Shakira. Piqué algun dia ho explicarà.

Piqué Basté Fora de sèrie TV3
Piqué i Basté a Fora de sèrie TV3

Potser és Shakira qui volia el divorci i no pas Piqué, potser és ell qui vol marxar de Barcelona amb els nens, Milan i Sasha, potser és Shakira qui li fa el salt i ell aleshores se sent lliure per sortir amb Clara Chía. Tot al revés de com s'ha explicat. Algun dia se sabrà tot però Jordi Basté fa el que fa un periodista, informar-se i explicar-ho.