El programa més influent de la ràdio a Catalunya és El món a RAC1. Quan el seu director i presentador es mulla molt, els oients fan un salt. A quarts d'onze del matí algun tuitaire s'ha ennuegat esmorzant quan Jordi Basté i el seu col·laborador, el director del FAQS de TV3 i columnista d'El Nacional Tian Riba, parlaven de confinament i han acabat demanant que es trenqui ja el govern de la Generalitat. Aquest és l'àudio (minut 57:20)

RAC1

tian riba i laura rosel  Catalunya radio

Catalunya Ràdio

Tian Riba: "M'he posat les mans al cap quan s'ha dit que el canvi de fase no seria dilluns vinent a Barcelona perquè no es posen d'acord una vegada més el Departament de Salut i Presidència. Que es posin d'acord d'una vegada ERC i JxCat perquè tenim això, el tema de Ferrovial i un historial que ens porta fins i tot a Oriol Mitjà...".

Jordi Basté: "Tenint en compte la situació dramàtica, dantesca i lamentable que viuen els socis de Govern, que convoquin eleccions. És una guerra civil dins l'interior del Govern que paga la ciutadania. Fotin el favor de convocar eleccions".

Tian Riba: "Sembla un destí que cada vegada que hi ha eleccions hagin de pactar JxCat i ERC. Si no s'entenen, que s'ho pensin bé".

baste rac1

RAC1

Era cap al final de la tertúlia i s'agraeix la sinceritat de dos periodistes tan coneguts i influents des d'espais líders a RAC 1 i TV3. Ja no importa si molesta algú amb poder.  Però algun oient i tuitaire s'ha posat nerviós, confonent Tian Riba amb el seu company dels programes Divendres i .Cat Xavi Coral, que es queixava a twitter dels insults que rebia per una cosa que no havia dit ell:

divendres tv3

TV3

Curiós com una pífia d'un oient la respon Xavi Coral i es fa gran fins el punt que es viralitza l'opinió de Basté i Riba sobre trencar ja el govern de coalició, anar a eleccions i que no cal que només pactin entre indepes. En ple coronavirus fer una jornada electoral a Catalunya. Torna al punt inicial del debat: la pandèmia. Potser hi ha rebrot i eleccions. Es farà feixuc.