Són molts anys escoltant El món a RAC1. Molts anys llevant-nos i engegant la ràdio per sentir les notícies que Jordi Basté i el seu equip donen al programa més escoltat de Catalunya. Molts anys sintonitzant RAC1 i sentint, mentre ens preparem el cafè, ens rentem les dents o ens dutxem, l'imperdible 'davantal' del locutor català, l'editorial que cada matí comparteix amb els oients i on deixa la seva firma sobre algun dels temes del dia. Però no recordem cap com el d'avui. O per ser més exactes, no recordem cap dia on haguem sentit el Basté tan fastiguejat com aquest matí de dijous, 6 d'octubre. 

Jordi Basté - Sergi Alcàzar
Jordi Basté / Foto: Sergi Alcàzar

El comunicador ha esclatat de mala manera, escandalitzat com no li recordem. Tant, que fins i tot ha avisat, en començar, que els oients que estiguessin a casa amb els seus fills, preparant-se per anar cap a l'escola, o estiguessin amb la ràdio del cotxe posada, amb els menuts, camí de classe, apaguessin per uns minuts la ràdio per no sentir el que havia de dir: "Si hi ha alguna criatura, tanqueu la ràdio. Uns minuts. Torneu a engegar d'aquí quatre minuts. No és broma, perquè és molt seriós i demano disculpes, incomptables disculpes perquè és horari protegit. El que diré ara és fastigós, immoral i intolerable, però després ho entendreu. Aquest davantal d'avui està totalment prohibit als nens i nenes". Per què? Perquè ha reproduït algunes de les lletres d'un "raper que es fa dir Santaflow, que canta vòmits, com tants d'altres". Es refereix a Iván Santos Ortiz, un productor i raper d'Algete, Madrid, que ha estat convidat aquest cap de setmana per tancar les jornades Viva22 organitzades per Vox a Mad Cool de Valdebebas, dins d'unes jornades patriòtiques de l'ultradreta per celebrar el Dia de la Hispanitat. Un acte on, atenció, ja s'han inscrit 20.000 persones.

310741917 623929256076889 4417341776537437318 n
Santaflow / Instagram

Aquest personatge, per dir-li de manera suau, ha perpetrat algunes frases directament abjectes, vomitives i fastigoses, que en Basté ha reproduït, no sense demanar perdó una i mil vegades abans de fer-ho: "Us llegeixo lletres i, reitero, disculpeu". I no és per menys. Demanem disculpes també des d'aquí. Atenció a les perles d'aquest energúmen: "Tu novia es más cerda que Peggy. Me he follado a tantas divas que no sé si tengo el sida. Daría mi coche por tirarme a Angelina Jolie grabarla haciéndome una paja con los pies. Quiero pegar al mariconazo de Jorge Javier y que quede muda la burra de Belén Esteban. Quisiera ser julai para pillar todos los días y es que a tres de cada diez zorras que veo, me las petaría". O: "Si alguien piensa diferente, lo quemáis por maricón". N'hi ha més: "Mis gustos sexuales van rosando lo asqueroso. Me ponen cachondo las abuelitas del bus. Reventarles el potorro hasta que salga pus. Follarme a una mora y limpiarme con su bulca. Cada nueva pista vuelve a enfurecer a otra gorda feminista. ¿Piensas que doy asco? Pues tienes razón". L'única cosa que canta en la que estem al 100 per cent d'acord amb ell. Fàstic absolut.

296013556 1476978776153199 6723249906112136347 n
Santaflow / Instagram

Basté al·lucina i acaba el seu 'Davantal' de manera demolidora: "El personatge que ha escrit aquests vòmits ha estat convidat per Vox a la festa del partit polític a Madrid, titulada Viva22. La llibertat d'expressió de vegades no és agradable, però, en canvi, és imprescindible i ha de ser idèntica per a tothom. I a Espanya no ho és. Quin fàstic. En alguns casos aquest raper va demanar disculpes per algunes d'aquestes lletres, igual que en Josep Arenes, Valtònyc, a qui avui envio una forta abraçada, que no pot tornar a casa per haver escrit que 'Los Borbones son unos ladrones'. Un serà convidat en una festa d'un partit polític amb representació al Congrés dels Diputats i l'altre està exiliat a Brussel·les".

No es pot dir més clar. Això és Espanya. Així és Espanya.