Jordi Basté està de promoció de la seva novel·la escrita a quatre mans Els coloms de la Boqueria i va passar per la taula final del Tot es mou de TV3. Allà van fer-lo passar per l'adreçador de la secció La teva primera vegada a TV3 i a banda de fer de padrí de casament d'un jugador de bàsket l'any 1990 el vam veure fent de col·laborador de Josep Cuní al programa predecessor del Tot es mou a la TV3 de 1994: La tarda és nostra. Els dos radiofonistes treballaven plegats a TV3 fa 25 anys i ara, després de tornar a coincidir a 8 al dia, competiran per primer cop en els matinals de la ràdio. A partir del 15 d'octubre El món contra Aquí, RAC1 contra la SER, amb permís de Mònica Terribas.

cuni terribas baste   @joancastellet

@joancastellet

Basté explica que Cuní el feia sortir a les tardes de TV3 per explicar casos negres al món de l'esport, com els d'OJ Simpson o el de la patinadora Tonya Harding. Però la pregunta clau ha vingut del tertulià Ernest Cauhé: "Com et prens competir a la ràdio amb Josep Cuní?". Idèntica resposta que Cuní ara fa una setmana: "Com més serem més riurem" deia Cuní i repeteix Basté. El líder de la ràdio en català insisteix: "La gent es pensa... què va!, està molt bé que el Cuní torni a la ràdio i a més als matins, com d'abans de marxar als EUA. Últimament ha fet molta TV i ara torna a fer ràdio. No sé si em fotrà algun col·laborador. És un killer i n'he après a ser killer com ell". De moment sembla que Pilar Rahola no deixarà RAC1 per tornar a acompanyar Cuní a Ràdio Barcelona.

baste tv3

TV3

Els bons desitjos de Basté cap a Cuní no són nous. Quan es va publicar la notícia del retorn de Cuní, Basté li va dedicar no una entrevista al seu programa com Mònica Terribas però sí un tuit:

Una cosa és segura: s'eixampla la base de la ràdio en català i mai hi haurà hagut tants oients escoltant emissores en català. Cortesia entre competidors i al primer EGM ja petaran seques.