Jordi Basté està de vacances. Bé, dir això d'algú com ell és ser massa agosarat. Perquè tot i que s'hagi pres unes setmanes abans de tornar a donar el 'Bon dia, Catalunya' a El món a RAC1 a partir del 2 de setembre, el periodista d'Horta mai desconnecta del tot. Li agrada viatjar i tenir temps lliure, però sempre acaba compaginant aquests dies amb alguna tasca paral·lela per no perdre el costum de fer el que més li agrada. Aquest agost, una sèrie d'articles a La Vanguàrdia exposant i exposant-se a un món tan en alça com és Tinder: "han aparecido aplicaciones que ayudan a gente que antes era incapaz de ligar. Para que me entiendas: antes para ligar había que salir. Ahora puedes ligar en una aplicación mientras tu pareja duerme a tu lado. Cosa que, por cierto, no he hecho jamás". De relacions, de la seva concreta amb la seva ex, n'ha parlat en una entrevista pel diari ABC. De la seva vida personal, però també, és clar, de Catalunya: "Que tú me entrevistes en ABC está muy bien. Yo querría entrevistar a Pablo Casado en RAC1, como hice con el candidato Rajoy, pero él no quiere", li diu a Salvador Sostres.

Jordi Baste pensatiu @jordibaste

@jordibaste

El líder del PP es nega a parlar a Catalunya. Una Catalunya on "Siempre he sido partidario de intentar pactar un referéndum y contarnos. No estaríamos como estamos, ni Cataluña ni el conjunto de España. ¿Qué pasaría si hubiera un 60% de independentistas? La solución pasa por hablar, debatir, discutir horas, semanas, meses. ¿Cómo arreglamos esto?". Pregunta retòrica per la que no té resposta. Sí, en canvi, té clar què l'inspira Carles Puigdemont: "sí sé que no ha matado a nadie. En cualquier caso yo no me entregaría". Sobre els presos polítics que esperen sentència, Basté té una petició per Marchena: "Espero que su sentencia sea tan amable como él".

baste sol

@jordibaste

Basté parlant de política i Basté parlant del cor. Amb frases que podrien servir per l'una o l'altre: "La independencia es una suerte. Solo se vive muy bien. La soledad es un problema pero hay que darle la vuelta". Ho diu algú que s'obre sense embuts parlant del seu passat. I del seu present: "Que fracase tu matrimonio, pero no tu familia. O mejor: tu matrimonio puede fracasar, pero has de hacer lo que puedas para que tu familia se mantenga unida. Nos vamos de vacaciones los cuatro y nos va muy bien". Marxar amb la seva ex i les filles no és habitual. I ell, orgullós: "Somos una rareza, pero somos un ejemplo. De todos modos, cada vez somos más los que intentamos hacerlo bien. Y nos sale bien". Un Basté més exposat que mai, reconeix que les setmanes posteriors a la seva separació no van ser fàcils, "pero enseguida aprendimos a dejarnos de mirar de reojo, para mirarnos a la cara de nuestras hijas". Tornar amb la seva ex parella? També ho té clar: "sería no medir bien las distancias. Y que una separación te salga bien, no significa que en la segunda vayas a ser tan afortunado".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat