El sots-director de RAC1, Jofre Llombart, va néixer el 13 desembre de 1975. Però ell no només celebra el seu aniversari aquell dia. Cada 12 de gener també bufa les espelmes. No és que Llombart tingui ganes que li facin doble ració de regals. Més ben dit, el regal màxim li van fer a ell just un mes després de néixer. L'any passat, tal dia com avui, qui va ser la mà dreta de Jordi Basté durant molts anys va escriure un fil commovedor a Twitter explicant el per què de la doble celebració.

Al poc de néixer, es va posar molt malament. Res del que menjava ho digeria i no parava de vomitar. Després que algun pediatra es cobrís de glòria i ho atribuís a un empatx, els seus pares van trobar un àngel de la guarda: el doctor Wennberg.

Una operació senzilla, 20 minuts. Però un diagnòstic que li va salvar la vida abans que aquell 12 de gener de 1975 l'operessin. "Li dec la vida al doctor Wennberg, que des de fa uns anys ja no està entre nosaltres", deia Llombart amb nostàlgia ara fa un any. Aquest dimarts torna a ser 12 de gener. Torna a ser el seu altre aniversari. I ha tornat a ser ell qui ha regalat als seus seguidors un altre fil que emociona: "Quan avui fa un any vaig publicar aquest fil sobre l'operació que em va salvar la vida amb només 28 dies d’edat, poc m’imaginava que un any després n’escriuria un de ben diferent", comença dient. Perquè ara, precisament, de qui parla és d'un dels nets del pediatra que el va salvar.

miquel i jofre llombart

Miquel Feliu Wennberg i Jofre Llombart (@jofrellombart)

Es diu Miquel Feliu Wennberg. Té 18 anys. Estudia Dret i Global Governance a Esade i juga a futbol al Club d'Aran... I fa un any li van diagnosticar un sarcoma d’Ewing, un càncer tan rar com fatal: "Ell mateix diu que fa més d’un any que hauria de ser mort...", afegeix Llombart...

De moment, el tractament fa que la malaltia d'en Miquel ni remeti ni avanci: "Objectivament, una putada. Mèdicament, un petit miracle que encara planti cara". El net del doctor Wennberg es treu dues carreres i juga a futbol tot i el que té. Perquè el net del doctor Wennberg treu força, optimisme i determinació de sota les pedres. Ho va poder constatar Eric Abidal quan va fer-li una sorpresa a l'hospital...:

...I ho va poder constatar en Jofre Llombart quan el va conèixer: "Té una força, una fe, una simpatia i una intel·ligència fora de mida per un nano de la seva edat i per algú que està passant per aquesta situació. És una lliçó de vida per a tothom amb qui es troba, sigui família, amics, companys o nous coneguts, com és el meu cas". Quan el va conèixer li va preguntar en què el podia ajudar. La resposta d'en Miquel ja demostra de quina pasta està feta el noi:

Un fil meravellós. Una delícia conèixer algú com en Miquel. I una promesa que li ha fet en Llombart. A en Miquel i a sí mateix: "Penso fer cas al Miquel i intentaré viure feliç. De fet, avui torna a ser 12 de gener, el meu segon aniversari. Segon aniversari que puc viure, feliç, gràcies a l’avi del Miquel". El doctor Wennberg pot estar orgullós. Perquè aquell gener de 1975 va salvar la vida a algú que paga molt la pena. I perquè anys després, va ser avi d'una altra persona igual d'excepcional. Facin cas a en Jofre. Facin cas a en Miquel. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat