Després de la sessió de constitució del nou Parlament, aquest divendres es va fer oficial que la nova presidenta de la Cambra serà Laura Borràs. Després que ERC facilités la presidència de l'hemicicle a Junts, una altra derivada és la constitució de la que ja és la nova Mesa del Parlament, amb les vicepresidentes Anna Caula (ERC) i Eva Granados (PSC), i els secretaris Ferran Pedret (PSC), Jaume-Alonso Cuevillas (JxCat), Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC). 

Borràs abraça Quim Torra Parlament Sergi Alcàzar

Laura Borràs s'abraça a Quim Torra (foto: Sergi Alcàzar)

Decepció entre els comuns, que n'han quedat fora, i posterior compareixença de la seva portaveu, Jèssica Albiach, que no va dubtar en mostrar obertament la seva frustració per no aconseguir un govern d'esquerres. Albiach ha lamentat la "hipoteca" que, al seu entendre, tenen els republicans amb Junts i ha anunciat que d'ara endavant faran oposició. "Tenim el Parlament més d'esquerres des de 1980 i, per tant, no entenem que la presidenta del Parlament sigui Borràs. ERC ha continuat mantenint la hipoteca amb JxCat. Nosaltres els hi vam dir: o Govern o oposició. Ara nosaltres continuarem treballant des de l'oposició".

Jessica albiach Comuns - Sergi Alcàzar

Jèssica Albiach (foto: Sergi Alcàzar)

Algú que ha parat l'orella a aquesta advertència ha estat Joel Joan, que es caracteritza, entre d'altres qualitats, per dir sempre el que pensa i no mossegar-se la llengua. Sentir Albiach parlant en aquests termes, especialment atacant Borràs en considerar-la a ella i al seu partit, de dretes, ha fet que el director i actor català li hagi respost de manera demolidora. 

joel joan TV3

Joel Joan (TV3)

Com? Recordant-li que algú com ella i el seu partit no serien els més indicats per parlar del que és ser de dretes: "Vosaltres sou espanyolistes. I només es pot ser espanyolista sent de dretes i de les dures. Insisteixo, estimada, no som imbècils".

joel joan albiach

Algú que també li ha cantat les quaranta a Albiach ha estat Xavier Sala-i-Martin, que s'ha mostrat tant o més contundent que Joan:

sala martin albiach