El programa Tot es mou de TV3 abordava aquest dijous l'impacte que té el confinament comarcal per al sector cultural, que demana establir un salconduit cultural que permeti desplaçar-se a qui té entrades. Un dels tertulians que va dir-hi la seva, amb la seva habitual lucidesa i seny, va ser el gran Joel Joan:

"Per què privem a la gent de la llibertat d'anar a veure una obra de teatre quan l'únic que fas és agafar un cotxe amb la teva bombolla, amb la teva mascareta, entrar en un lloc absolutament desinfectat, veure una obra de teatre i tornar a agafar el cotxe i tornar-te al teu poble???", es pregunta, amb tota la raó del món, l'actor, productor i director català. Intervé un altre dels convidats a la taula, assegut davant seu, l'economista Gonzalo Bernardos, que li parla a Joan de Madrid. I el català li deixa anar: "Què hi té a veure Madrid amb tot això? I a la Rioja? O Extremadura?". Les cares de Joan escoltant Bernardos són per a emmarcar...

joan bernardos riure

joan bernardos1

joan bernardos3

Joel Joan i Gonzalo Bernardos / TV3

En un moment determinat, Joan segueix amb la seva argumentació dient que si es volgués, la gent podria anar a sopar, conservant el seu tiquet, i després tornar a casa. Diu: "Es podria fer, i no arruïnaríem el sector restaurador d'aquest país". També exclama en veu alta, i li pregunta a Bernardos: "Per què el Procicat no pot vacunar... Gerardo??". Helena Garcia Melero al·lucina i esclata a riure: "Gerardo??". I Joan que li torna a canviar una altra vegada el nom, volent corregir-ho: "Ai, Bernardo... Gerardo, Bernardo..."... Sublim. La cara de Joan, MERAVELLOSA. La de Gerardo, Bernardo, un veritable poema:

Sensacional. Però la cosa no ha quedat aquí. Passada la seva intervenció al Tot es mou, Joel Joan es fa ressò d'un comentari que hi escriu un usuari a Twitter: "La cara de Joel Joan parlant amb Bernardos és apoteòsica". I el que ha estat apoteòsica és la galeta amb la mà oberta que Joan li ha dedicat a Bernardos i a d'altres com ell: "Els annexionistes son uns rabiosos perquè saben que mai serem espanyols. Ni que no siguem mai independents, ells rabien perquè no som espanyols igual que no som francesos, ni anglesos, ni italians. Pobrets. M’entendreixen.":

joel joan tuit bernardos

Si us plau, des d'En Blau demanem a la Melero o als directors del programa que convidin més sovint, i alhora, a Joan i a Bernardos... La combinació televisiva és meravellosa. I avisin amb temps, per anar preparant crispetes.